ممکلت ارث پدری ثابتی و بانکی‌پور و رسایی نیست/ بی‌جا می‌کنید نگاه متحجری را تبلیغ می‌کنید!

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: ملک مشاع همه است. ارث پدری امثال آقای ثابتی و بانکی‌پور و رسایی نیست. آقای نماینده بی‌جا می‌کند به اسم نماینده یک منطقه نگاه‌های متحجری را در مجلس تبلیغ می‌کند.

مهدی شیرزاد فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با ایلنا، با توجه به اظهارات ظهوریان مبنی بر اینکه رییس‌جمهور اعلام کرده‌اند دیگر وزیر اقتصاد معرفی نخواهند کرد و گویا طیف خاصی از نمایندگان مجلس قصد دارند آقای جلیلی را برای وزارت اقتصاد به رییس‌جمهور پیشنهاد دهند، نظر شما درباره مطرح شدن چنین موضوعاتی چیست، گفت: احتمالا آقای رییس‌جمهور ناراحت بوده‌اند از اینکه متاسفانه به رغم صحبت‌های ایشان و به رغم حسن نیت ایشان و به رغم رویکرد توافق‌ساز ایشان، مجلس همراهی با ایده وفاق را نداشته و به استیضاح آقای همتی رای دادند و اجازه ادامه کار به وزیر اقتصاد را نداده‌اند.

وی ادامه داد: با وجود این که هر آدم منصفی می‌تواند قضاوت کند که آقای همتی فرصت کافی برای اینکه بتواند ایده‌ها و برنامه‌هایش را اجرا کند، نداشته و استیضاح آقای همتی در این فاصله کوتاه از آغاز به کارش، در واقع هیچ معنایی ندارد جز تسویه حساب‌های سیاسی و جز موج سواری‌های اجتماعی و جز حرف‌های پوپولیستی بی‌مبنایی که عده‌ای برای اینکه بتوانند در سیاست داخلی مصرف کنند، مصالح کشور را قربانی می‌کنند. پیداست که آقای رییس‌جمهور از این موضوع ناراحت بوده و هست اما به هر حال رویه‌های قانونی در کشور وجود دارد. اگر قرار باشد هر کسی هم به عنوان وزیر معرفی شود حتما باید با نامه رییس‌جمهور خطاب به رییس مجلس معرفی شود و در نهایت مسئولیت معرفی با رییس‌جمهور است و طبق قانون، رییس‌جمهور تا مدت محدودی که سه ماه است می‌تواند وزارتخانه را با سرپرست اداره کند. بنابراین بی‌تردید آقای رییس جمهور حتما گزینه‌ای را به عنوان وزیر به مجلس معرفی خواهد کرد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به مطرح شدن پیشنهاد جلیلی برای وزارت اقتصاد از سوی برخی افراد گفت: اینکه حالا این گزینه با چه دیدگاهی باشد یا در چه چارچوبی باشد، یا اینکه صورت بگیرد در مسیری که آقای همتی ریل‌گذاری کرده بود و برنامه‌هایی که ایشان داشت، نیازمند زمان است و باید صبر کنیم و ببینیم آیا دولت ضرورتی به تجدیدنظر می‌بیند یا نمی‌بیند؟ تلقی خودم این است که به رغم اینکه احتمال دارد ضعف‌هایی هم در اجرای ایده‌های آقای همتی بوده باشد، ولی رویکرد فسادستیز ایشان همچنان دغدغه آقای رییس‌جمهور است و احتمالا رییس‌جمهور با توجه به این موضوع گزینه‌ای را به مجلس معرفی خواهد کرد که این ماجرای فسادستیزی را جدی بگیرد و ادامه بدهد.

شیرزاد در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تبعیض‌هایی که نسبت به دولت فعلی و دولت‌های قبلی صورت می‌گیرد به ویژه دولت سیزدهم گفت: واقعیت این است که ما الان با چند موضوع مواجه هستیم که یکی از آن‌ها قانون عفاف و حجاب است. یکی دیگر از آن‌ها همین قانون انتصاب افراد در مشاغل حساس است و دیگری قانون تعالی جمعیت است. در واقع ما قوانین متعددی داریم که بعضا مصوب مجلس یازدهم و یا دوازدهم است مانند قانون اقدام راهبردی یا همین قوانینی که نام بردم، این‌ها قوانینی هستند که افکار عمومی و جامعه آن را نمی‌پذیرد یعنی منطقش با منطق جامعه جور در نمی‌آید. در واقع این قوانین بیش از هر چیزی نشان می‌دهد که نظارت استصوابی تا چه اندازه به کشور خسارت زده و خسارت می‌زند.

وی ادامه داد: اینکه اجازه نمی‌دهند که نمایندگان واقعی مردم در مجلس حضور پیدا کنند و قوانینی را تصویب کنند که از پشتوانه اجتماعی برخوردار باشد، نتیجه‌اش این می‌شود که اصل قانون و قانون‌گرایی و رعایت قانون مورد خدشه واقع می‌شود. یعنی قانون بی‌منطقی که گروه‌های بزرگی از جامعه را عصبانی و ناراحت می‌کند و باعث می‌شود که مجری قانون در برابر مردم بایستد را چطور رییس‌جمهور باید اجرا کند. یک رویکردی در ابتدای دولت مرحوم آیت الله رئیسی شکل گرفت اینگونه که اولا رفتن در فاز این بود که بانیان وضع موجود را بیرون کنند و بعد خواستند خالص‌سازی کنند و با قساوت تمام و با نهایت تمام تلاش کردند که هر کسی غیر خودشان هست را از عرصه اجرایی کشور حذف کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: در واقع با پشتوانه دستگاه‌های امنیتی تلاش کردند این موضوع را پیش ببرند. این، یک نگاه است یک نگاه دیگری هم وجود دارد. در واقع همان نگاهی که آقای رئیس‌جمهور در انتخابات مطرح کرد؛ سمبل نگاه اول آقای جلیلی است که تلاش دارد هر جریانی غیر از جریان پایداری را از عرصه اجرایی کشور کنار بزند. نگاه دیگر نگاه آقای پزشکیان بوده و نگاهش این است که ما باید از تمام ظرفیت‌های انسانی کشور استفاده کنیم، باید از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور استفاده کنیم، از تمام کسانی که ایده‌ای دارند، برنامه‌ای دارند، می‌توانند دولت را در این شرایط سخت جنگ اقتصادی کمک کنند، باید استفاده کنیم. این دو نگاه، کاملا متفاوت است و در انتخابات هم مردم آمدند و به نگاه آقای دکتر پزشکیان رای دادند. بنابراین این انتظار که آقای پزشکیان نگاهی را اجرا کند که نه آن را قبول دارد و نه مردم به آن رأی داده‌اند، انتظار واقع بینانه‌ای نیست و مقاومت در برابر نگاه مورد پذیرش اکثریت مردم باعث تاسف است.

وی با اشاره به توصیه رییس قوه قضاییه به آقای ظریف مبنی بر اینکه استعفا بدهد، گفت: با این کار در واقع اصل تفکیک قوا خدشه‌دار می‌شود. بالاخره چارچوب‌های رسمی اداری در این کشور وجود دارد اگر حکم آقای رئیس‌جمهور از نظر رییس دستگاه قضا غیرقانونی است باید مکاتبه انجام دهند. چه لزومی دارد که رییس دستگاه قضا معاون یک قوه دیگر را دعوت کند و به او بگوید که شما باید کنار بروید. پس تکلیف تفکیک قوا چه می‌شود؟ آیا خوب است که فردا روزی رئیس دولت هم معاون قوه قضائیه را دعوت کند و بگوید که شما باید کنار بروید و استعفا بدهید؟! با این روش که نمی‌شود کشور را اداره کرد. کشور در چارچوب‌های قانونی باید اداره شود و انتظار این است که حرمت قانون را بیش از هرکسی متولی قانون که مجلس باشد، حفظ کند و بعد آن بیش از هر کسی ناظر قانون که قاضی‌القضات باشد باید این را حفظ کند. واقعا این رفتارهایی که صورت می‌گیرد هیچ کدام با اصول قانونمندی و قانون‌مداری همخوان نیست. یعنی آقایان با رویه‌های خلاف قانون به دنبال این هستند که اعمال قانون کنند. با دستمال کثیف نمی‌شود شیشه را تمیز کرد.

شیرزاد در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره هجمه‌های مجلس نسبت به رییس‌جمهور درخصوص‌عدم اجرای قانون عفاف و حجاب تصریح کرد: یک اقلیتی که واقعا وزن اجتماعی‌شان بیشتر از ۱۰ الی ۱۵ درصد جامعه ایران نیست می‌خواهند اکثریت جامعه را در قفس کنند. در حالی که مملکت ایران برای همه است. ملک مشاع همه است. ارث پدری امثال آقای ثابتی و بانکی‌پور و رسایی نیست. آقای نماینده بی‌جا می‌کند به اسم نماینده یک منطقه نگاه‌های متحجری را در مجلس تبلیغ می‌کند.

وی با بیان اینکه این جماعت، جماعت تنگ نظر واپسگرایی‌اند و به دنبال این هستند که کشور را به ۵۰ الی ۶۰ سال گذشته برگردانند، گفت: جامعه به این شرایط باز نمی‌گردد. در واقع این جماعت هیچ درکی از تحولات و تغییرات اجتماعی ندارد و باعث می‌شوند که مردم عصبانی شوند و متوجه نیستند که با عصبانی کردن مردم چه لطمه‌ای به امنیت کشور می‌زنند. در این شرایط سخت اقتصادی و در این شرایط سخت منطقه‌ای و بین المللی عاقلانه نیست که مردم را عصبانی کنیم. از منظر امنیت ملی عاقلانه نیست که مردم را عصبانی کنیم. ای کاش دستگاه‌های امنیتی آنقدر که راجع به دگراندیشان حساسیت دارند، راجع به این اقدامات علیه امنیت ملی هم واکنش نشان بدهند. برخی از نمایندگان به جای اینکه به فکر حل مساله آب و آلودگی هوا و مشکلات دیگر باشند همه هم و غمشان شده است مو و سایز روسری و لباس زنان و دختران!

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: یک آدمی بدون پشتوانه رای مردم در مجلس نطق می‌کند و بعد هم می‌رود مصاحبه می‌کند، از چهره‌های خدوم این نظام با بدترین ادبیات یاد می‌کند و به بی‌ادبانه‌ترین شکل حرف می‌زند و خود این فرد کسی است که با رانت به جام جهانی می‌رود. این آدم چه صلاحیتی دارد که بیاید به عنوان مدافع مبارزه با فساد و قانون چنین اعلام نظر کند؟! آدم‌هایی که تمام عمرشان با رانت رشد کرده‌اند این صلاحیت را ندارند که بخواهند درباره فرد بزرگی مثل ظریف و دیگرانی که کارنامه‌شان روشن است و خدماتشان به کشور روشن است صحبت کنند و به خیال خودشان آنها را لجن مال کنند. ایشان خاک بر خورشید می‌پاشند.

۱ نظر
  1. محمدیان

    شاید نفوذی و یا جاسوس بیگانه ها باشند

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.