پکن: مسئله هسته‌ای ایران به مقطع کلیدی رسیده است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری امروز خود ضمن اشاره به نشست سه جانبه ایران، روسیه و چین در پکن بیان کرد که نشست پکن تلاش مفیدی از سوی چین، روسیه و ایران برای ترویج راه حل سیاسی برای موضوع هسته‌ای ایران است.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس مطبوعاتی جمعه ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) با اشاره به نشست مشترک سه جانبه چین، ایران و روسیه درباره موضوع هسته ای ایران به میزبانی پکن، از ارائه پیشنهادهای پنج گانه چین از سوی وانگ یی وزیر امور خارجه این کشور برای کمک به روند حل مسئله هسته‌ای ایران خبر داد.

به گزارش تسنیم؛ در این کنفرانس مطبوعاتی خبرنگاری پرسید: براساس گزارش‌ها، چین، روسیه و ایران امروز در پکن در مورد موضوع هسته ای ایران نشستی برگزار و بیانیه مشترکی صادر کردند. به نظر چین، این نشست چه تاثیری بر از سرگیری روند گفت و گوها و مذاکرات مربوطه خواهد داشت؟ چین چشم انداز راه حل سیاسی و دیپلماتیک مسئله هسته ای ایران را چگونه می‌بیند؟

به گزارش “سی‌جی‌تی‌ان”، مائو نینگ با بیان اینکه نشست پکن، تلاشی مفید از سوی چین، روسیه و ایران برای حل سیاسی موضوع هسته ای ایران بود، گفت: معاونان وزرای خارجه چین، روسیه و ایران در پکن نشستی برگزار کردند. وانگ یی وزیر امور خارجه چین در دیدار با سران هیات های نمایندگی، پیشنهاد پنج گانه چین در مورد موضوع هسته ای ایران را مطرح کرد.

وی افزود: سه طرف در خصوص موضوع هسته‌ای ایران تبادل نظر عمیقی داشتند و بیانیه مشترکی صادر کردند و بار دیگر تاکید کردند که تعامل و گفت وگوی سیاسی و دیپلماتیک تنها گزینه موثر و عملی است و از طرف‌های ذی‌ربط خواستند تا از انجام هر اقدامی که موجب تشدید وضعیت شده، اجتناب کنند تا فضا و شرایط مناسب برای تلاش‌های دیپلماتیک ایجاد شود.

سه طرف همچنین بر اهمیت معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته ای تاکید کردند. چین و روسیه از اعلام مجدد ایران که برنامه هسته‌ای‌اش منحصرا برای اهداف صلح‌آمیز است و نه برای تولید سلاح هسته‌ای، استقبال کردند. آنها همچنین از سیاست ایران برای تداوم همکاری‌ با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت کرده و بر لزوم احترام کامل به حق ایران برای استفاده‌‌های صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، تاکید کردند.

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت:وضعیت پرونده هسته‌ای ایران جدی است و بار دیگر به یک مقطع کلیدی رسیده است. نشست پکن تلاش مفیدی از سوی چین، روسیه و ایران برای ترویج راه حل سیاسی برای موضوع هسته ای ایران است. اعمال فشارها از طریق تحریم و تهدید به زور راه حل این مسئله نیست و گفتگو و رایزنی، تنها راه حل درست است. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که ارتباطات و گفت‌وگو را تقویت کنند تا تا فضا و شرایط مناسب برای تلاش‌های دیپلماتیک ایجاد شود.

چین مایل به همکاری با همه طرف‌ها برای ترویج حصول راه‌حل منصفانه، متعادل و پایدار برای موضوع هسته‌ای ایران، حفاظت از مکانیسم بین‌المللی منع اشاعه هسته‌ای و کمک به صلح و ثبات بین‌المللی و منطقه‌ای است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.