زمزمههای ساخت بمب اتم در صداوسیما آغاز شد ولی کسی به این نکته توجه نکرد
بخش مهمی از صحبتهای لاریجانی در صداوسیما از اساس مورد توجه رسانهها قرار نگرفت.

رویداد۲۴ نوشت: علی لاریجانی دوشنبه شب در گفتوگوی ویژه خبری صداوسیما حاضر و درباره وضعیت ایران در منطقه، نوع ارتباط ایران با کشورهای منطقه و با یکدیگر، جبهه مقاومت، آمریکا و اسرائیل و فرصتها و تهدیدهای پیش روی ایران صحبت کرد.
تا اینجای کار ما با یک جمله خبری از حضور چهرهای همچون علی لاریجانی که البته پیش از این کمتر از صافی سیاسی مدیران صداوسیما رد میشد تا در برنامهای حضور داشته باشد، رو به رو شدیم.
برای همه روشن است که نه لاریجانی دل خوشی از صداوسیمای جلیلی دارد و نه جریان حاکم بر صداوسیما دوست دارند آنتن زنده به علی لاریجانی بدهند، اما وقتی علی لاریجانی با عنوان «مشاور رهبرانقلاب» در برنامه گفت و گوی ویژه خبر حاضر میشود تردیدی نیست که او حامل پیام مهمی است.
در طی سه سال گذشته بعد از دوبار ردصلاحیت علی لاریجانی توسط شورای نگهبان منتقدان و مخالفان او که لاریجانی آنها را خالص سازان خوانده بود سرمست از این حذف سیاسی لاریجانی منتظر بودند تا او در مسیری همچون هاشمی رفسنجانی در چهارچوب در حاکمیت بنشیند و روزگار بگذراند.
در پاییز امسال، اما وقتی پیامها و ماموریت مهمی در منطقه به لاریجانی سپرده شد پیام مهمی نیز به شورای نگهبان و مخالفان او رسید، پیامی که تاکید میکرد لاریجانی در لایهای دیگر هنوز مهره مهمی برای نقل و انتقال پیامهای منطقهای است.
حالا حضور او در گفت و گوی ویژه خبری ادامه همان مسیر است. اظهارات او نیز بسیار مهم و حاوی کدهای جدی بود، کدهایی که زیر سایه یک جمله او کمتر شنیده شد. درست مثل توئیت شب گذشته او که دوباره کدهای مهمی در تغییر ادبیات لاریجانی داشته است
لاریجانی چه گفت و رسانهها چه شنیدند؟
عمده پوشش خبری که از صحبتهای علی لاریجانی در صداوسیما صورت گرفت بر یک جمله استوار بود: «حمله نظامی، ایران را به سمت سلاح هستهای میبرد».
این عبارت با شکلهای مختلف در رسانههای مختلف و بازنشر شد و تقریبا بر همه قسمتهای دیگر صحبتهای لاریجانی سایه انداخت در حالی که ادبیات کلی لاریجانی در این گفتوگو متفاوت از فضای روانی و اتمسفر این عبارت و البته «بی سابقه» بود.
این که مشاور رهبر انقلاب به یکباره در اوج تنشهای ایران و آمریکا از امکان ایجاد فضای همکاریهای اقتصادی بین ایران و آمریکا میگوید نکته بسیار مهمی است که رسانهها از آن غفلت کردند.
این که لاریجانی با عنوان مشاور رهبری در صداو سیما به همکاری احتمالی ایران و آمریکا در حوزه اقتصادی اشاره و تلویحا تاکید میکند ترامپ تاجر موفقی بوده و هست و عمده نقدها و موضع گیریهای خود را به سمت کانال اسراییل هدایت میکند، پیام روشنی را برای نیروهای سیاسی داخلی و البته خارجی و خود آمریکا مخابره میکند.
جملات علی لاریجانی در این گفتوگو که زیر سایه هیجان تهدید او درباره استفاده از سلاح هستهای گم و مورد غفلت رسانهها قرار گرفت حاوی پیام مهمی است: «آقای ترامپ میگوید من یک رئیس جمهور صلح طلب هستم خوب اگر صلح طلب هستی نباید حرف از جنگ بزنی یعنی متناقض همه، حرف از جنگ ایجاد نارامی در کشورها میکند و این معنی اش این است حرف متناقض داری میزنی. اگر صلح طلب باشید باید دنبال منافع تان باشید و خودش هم میگوید شعارش هم این است که اول امریکا و بیشتر هم جنبه اقتصادی دارد. من فکر میکنم دو راه پیش روی آمریکاییها است یا روی منافع اقتصادی میخواهند حرف بزنند و خوب میتوانند با ایران همکاری عادلانهای داشته باشند در مسائل اقتصادی و این میتواند به نفع هر دو باشد و میتواند هم بروند به سمت این حرفهایی که میزنند آن وقت برای خودشان هم پر هزینه است.»
فراموش نکنیم این سخنان در حالی طرح میشود که سطح تنشهای ایران و آمریکا در موضوعات سیاسی بسیار گسترده است و موضوعات منطقهای و هستهای هنوز محور اختلافات جدی هستند، اما لاریجانی هم در این گفتوگو هم در توئیت شب گذشته خود پیام روشنی را مخابره کرده و از امکان ایجاد همکاریهای عادلانه در جهت منافع اقتصادی، بین دو دشمن قدیمی سخن گفته است!
این که چرا این بخش از صحبتهای لاریجانی شنیده نشد نیز میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. اصلیترین دلیل عطش و شهوت جریانی در داخل کشور است که میخواهد ایران را به سمت تنش، سلاح هستهای و حتی جنگ سوق دهد. تنشی که امکان رفع یا حتی تعدیل تحریم را از بین ببرد و انزوای نابود کننده شفافیت در مبادلات مالی را هر روز بیش از دیروز تثبیت کند. در کنار این عطش تیتر زنی رسانه ها برای داغ کردن فضای خبری را نیز نباید دست کم گرفت.
بعد از اظهارات لاریجانی در صداوسیما ، توئیت جدید او باز هم نشان میدهد که زبان ناطق نظام و پیام رسان مورد وثوق صحبت از ادبیات و فضای جدیدی میکند و با «با استعداد خواندن ترامپ» مینویسد: «آقای ترامپ فرد با استعدادی است که توانسته در تجارت خود اینقدر پولدار شود. آمریکا میتواند منافع اقتصادی با ایران تعریف کند. ترامپ میگوید صلحطلب هستم، پس نباید از تهدید و جنگ سخن بگوید. حمله به ایران بدون تبعات نیست و فرماندهان نظامی با تجربهای داریم».