سیستم پزشکی غزه؛ پزشکان و امدادگران زیر حمله وحشیانه اسرائیل

در غزه چیزی باقی نمانده است که رژیم اشغالگر صهیونیستی آن را هدف قرار نداده باشد؛ نه انسان و نه سنگ. اما هدف قرار دادن عمدی و وحشیانه مراکز بهداشتی و پزشکی و کارکنان این زمینه و زندانی و شکنجه کردن آن‌ها در بازداشتگاه‌ها و شهادت تعدادی از آن‌ها در آنجا ابعاد و معانی بزرگتر از هدف قرار دادن کورکورانه دارد.

به گزارش ایسنا، شاید آخرین حادثه‌ای که در آن ارتش رژیم صهیونیستی ۱۵ فلسطینی در رفح از کارکنان بخش پزشکی را محاصره کرد و به شهادت رساند و بعد آن‌ها را در کنار خودروهایشان در حفره‌ای دفن کرد، ابعاد اضافی و نمادینی از جنگ نسل‌کشی باشد.

براساس گزارش‌های سازمان ملل درباره این حادثه، قتل برخی از آن‌ها با اعدام‌های میدانی از مسافت نزدیک صورت گرفته است. شهادت‌ها حاکی از شکنجه برخی از آن‌هاست. عملیات قتل این افراد در چند مرحله صورت گرفت. اول گروهی از امدادگران را هدف قرار داد و بعد کسانی که برای نجات آن‌ها آمده بودند. بیرون آوردن اجساد بیش از یک هفته طول کشید. منهدم کردن آمبولانس‌ها و دفن آن در کنار گور جمعی میزان حقیر شمردن موسسات بین‌المللی و قوانین بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی را نشان می‌دهد.

«جاناتان ویتال» رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه در اراضی اشغالی فلسطین گفت: زمانی که طی مأموریتمان گور جمعی کادرهای پزشکی را یافتیم شوکه شدیم. امدادگران با لباس‌های رسمی و دستکش‌هایشان دفن شده بودند. در حالی که برای نجات جان افراد تلاش می‌کردند کشته شدند. آنها به رفح فرستاده شده بودند و آمبولانس‌ها یکی پس از دیگری حین ورود به رفح در معرض بمباران قرار گرفتند.

جاناتان ویتال که در حال حاضر در غزه است، می‌گوید تعدادی از همکاران فلسطینی وی در غزه می‌گویند ترجیح می‌دهند با خانواده‌هایشان بمیرند تا اینکه تنها بمانند.

بسیاری از متخصصان و کارکنان بخش پزشکی می‌گویند حتی اگر بیمارستان‌ها تخریب نشوند نمی‌توان جدا از مسائل دیگر از جمله تغذیه سالم، آب آشامیدنی سالم، مسکن، امنیت و زیرساخت که توسط رژیم صهیونیستی نابود شده است، به بخش پزشکی نگاه کرد.

براساس آمارهای سازمان ملل نزدیک به ۶۴ درصد از نوار غزه در معرض اوامر تخلیه اجباری قرار دارند یا در منطقه حائل هستند. این یعنی فلسطینی‌ها به ۶۴ درصد از نوار غزه دستری ندارند. همچنین هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد. همچنین محاصره بیرحمانه و شبح قحطی به منزله اعدام تدریجی افرادی است که با بمب‌ها کشته نشده‌اند.

در این راستا «طارق جاسارویچ» یکی از مسئولان رسانه‌ای در سازمان بهداشت جهانی به العربی الجدید گفت: براساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت فلسطین تعداد کارکنان بخش پزشکی که از اکتبر ۲۰۲۳ در غزه به شهادت رسیده‌اند به بیش از ۱۰۶۰ نفر رسیده است. همچنین ۳۳۰ تن بازداشت شده‌اند.

تعدادی از این‌ها در معرض شکنجه قرار دارند و برخی از آن‌ها مثل عدنان البرش، پزشک جراح در زندان‌ها به شهادت رسیده‌اند. سرنوشت «حسام ابوصفیه» مدیر بیمارستان کمال عدوان نیز نامعلوم است. دوره بازداشت وی با عنوان «مبارز غیرقانونی» برای ۶ ماه تمدید شده بود. رژیم صهیونیستی سال ۲۰۰۲ قانون «مبارز غیرقانونی» را برای بازداشت فلسطینی‌ها بدون تثبیت اتهامات یا محاکمه عادلانه تصویب کرد.

مسئول مذکور گفت: از زمان ازسرگیری جنگ در ۱۸ مارس گذشته و قبل از آن ورود کمک‌ها به غزه منع شده بود. غذا، آب، پناهگاه و تجهیزات پزشکی تمام شده است و این مسئله وضعیت پزشکی را وخیم می‌کند. دستورات مربوط به کوچاندن زندگی مردم را به خطر می‌اندازد و موجب می‌شود صدها هزار تن از مردم منازلشان را از دست دهند.

براساس آمار سازمان ملل، بین ۱۸ تا ۲۳ مارس بیش از ۱۴۲ هزار فلسطینی در داخل نوار غزه آواره شده‌اند.به رغم تلاش رژیم صهیونیستی برای نابودی بخش پزشکی در غزه کارکنان این زمینه همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند و تسلیم نمی‌شوند.

گزارشات سازمان ملل و شهادت‌های پزشکان خارجی که در غزه کار کرده‌اند و به آمریکا بازگشته‌اند نشان می‌دهد بسیاری از کارکنان بخش بهداشت در وضعیت خستگی جسمی و روانی هستند. ورود برخی پزشکان داوطلب از خارج به ویژه خارجی‌ها و برخی اعراب به تحمل بخشی از بار سنگین در غزه کمک می‌کند اما رژیم صهیونیستی که کنترل تمام گذرگاه‌ها را در دست دارد و مشخص می‌کند چه کسی وارد شود همچنان با درخواست‌ها برای ورود کادرهای خارجی به غزه مخالفت می‌کند.

جاسارویچ گفت: ورود تیم‌های اضطراری پزشکی محدود شده است. تنها ۶ تیم از تیم‌های اضطراری پزشکی بین‌المللی از ۱۸ مارس توانستند وارد غزه شود، در حالی که ۳۴ تیم دیگر در اردن منتظر هستند.

از زمان شروع جنگ در غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۵۰ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۱۰۰ هزار زخمی شده‌اند. در سایه تخریب بیش از ۹۰ درصد منازل و تأسیسات مثل مدارس و دانشگاه‌ها و بمباران مستمر و گرسنگی و محاصره بیماران و حتی زنان باردار یا شیرده یا کودکان تازه متولد شده یا کسانی که نیاز به معالجه روانی و توانبخشی دارند، فراموش می‌شوند.

«عایشه خان» پزشک آمریکایی گفت: وضعیت زنان باردار و افراد دارای بیماری‌های مزمن بسیار سخت است.

از سوی دیگر آلودگی محیطی بسیار گسترده است و فراهم کردن آب سالم دشوار است. پناهگاه و غذا در غزه وجود ندارد. رژیم صهیونیستی تنها مانع ورود داروهای اصلی و لازم برای معالجه نمی‌شود بلکه به بیماران اجازه خروج از غزه را نمی‌دهد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.