هشدار: 50درصد کروناییها دچار این عارضه میشوند!
تبعات کرونا هر روز با ظاهری جدیدتر بر زندگی فردی و اجتماعی ما سایه میاندازد و لختگی خون یکی از آنهاست که به موجب یک تحقیق آمریکایی بر حدود 50 درصد بیماران کووید-19 عارض میشود.
به گزارش تازه نیوز، تبعات کرونا هر روز به شکل جدیدی بر زندگی ما سایه میاندازد. نشریه معتبر ایتالیایی از تاثیرات ویژه کرونا بر مبتلایان و لزوم انجام مطالعات پزشکی همزمان با فعالیت برای تهیه و تولید واکسن نوشته است. ایل جورناله در این مقاله آورده است: از زمانی که ویروس کرونا وارد زندگی ما شد، از نظر رسانه ای توجهات روی مطالعاتی متمرکز شد که به پیشگیری مربوط بود. در این رابطه نتایج به دست آمده به لطف تحقیق علمی با ارائۀ اولین پاسخ های دفاعی علیه ویروس به منصۀ ظهور رسید. با این وجود جنبۀ دیگری وجود دارد که تحقیقات روی آن تمرکز دارد و آن به مسائلی مربوط می شود که پس از ابتلا به بیماری دچارش می شویم. باید دید در این عرصه تحقیقات در چه مرحله ای هستند؟
در زندگی روزمره کم و بیش برای همه پیش می آید که دچار علائمی از آنفولانزا شویم ولی اکنون ترس از ابتلا به ویروس کرونا و حس مسئولیت آنچنان بالاست که ما را به انجام آزمایش می کشاند. یا با اطمینان از عدم ابتلا به آن یا در موارد بدتر با یک تست مثبت به خانه بر می گردیم. دراین مورد زنگ خطر به صدا در می آید.
بیمار علاوه بر علائم آشکار، دچار نارسایی هایی هم در سیستم قلبی عروقی می شود. مانند لختگی خون که به موجب یک تحقیق آمریکایی بر حدود 50 درصد بیماران کووید-19 عارض میشود.
چه رابطه ای میان مشکلاتی که بر ریه ها وارد می شود با مشکل ترومبوز ناشی از ویروس کرونا وجود دارد. به گفتۀ دکتر آلونجی، وضعیت لختگی بیش از حد که ناشی از التهاب است باعث آمبولی در سطح شریان های ریه و نیز ترومبوز عمیق در رگ ها می شود که ممکن است با یک آمبولی ریه بدتر شود.
بنابراین آنچه بر سر بدن بیماران مبتلا به کووید می آید، تداوم تحقیق علمی را می طلبد که تا به امروز ادامه دارد. تبعات کرونا هر روز با شیوهای جدید ظاهر میشود و در واقع تحقیقات مربوط به پیشگیری و درمان باید اکنون بیش از هر زمان دیگر همپای هم حرکت کنند.
جنبۀ دیگری که از پاندمی کنونی وجود دارد و اغلب به آن اهمیت داده نمی شود به اهمیت رسیدگی به افراد درمان شده از کووید حتی در فاصلۀ زمانی بسیار زیاد است. به موجب توصیه های جامعۀ هماتولوژی آمریکا لازم است هر چه زودتر درمان های ضدانعقادی در بیماران کووید آغاز شده و حتی بعد از ترخیص از بیمارستان این امر ادامه یابد. خطر این ویروس ناشناخته، به این زودی، پایان نمیپذیرد.