دوچرخهسواری زنان در معابر اصفهان ممنوع شد!
دوچرخه سواری بانوان یک عقبه اجتماعی و امنیتی دارد به همین دلیل، ستاد امر به معروف و نهی از منکر به این مسئله ورود کرده است.
به گزارش تازه نیوز، دبیر جنجالی ستاد احیا در اصفهان در یک گفتگوی مفصل به موضوع ممنوعیت دوچرخهسواری زنان در اصفهان پرداخته است. او چندی پیش مورد خطاب تند و تلخ دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر هم قرار گرفت. دبیر ستاد امر به معروف اصفهان در گفتگو با ایمنا ضمن آنکه به خود و عملکردش نمره 20 داده از ممنوعیت دوچرخه سواری بانوان در انظار عمومی گفته است.
عبداللهی نژاد، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان می گوید: بر اساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، انجام فعل خلاف شرع در معابر و انظار عمومی جرم است. در شورای فرهنگی استان نیز مصوب شده است که دوچرخه سواری بانوان در انظار عمومی ممنوع است. او می گوید: حاکمیت نباید دوچرخه سواری زنان را ترویج کند، بلکه باید فضای مناسب را برای تفریح، دوچرخه سواری و حمل و نقل آنها فراهم کرده و نسبت به منکر بودن دوچرخه سواری زنان اطلاع رسانی کند؛ پس از اجرای این مراحل ما اجازه داریم نسبت به انجام این کار نهی از منکر کنیم.
در مسئله دوچرخه سواری زنان، تا به امروز ستاد امر به معروف و نهی از منکر با هیچ فردی در جامعه برخورد نکرده است؛ مشکل ستاد با برخی از دستگاههای حاکمیتی است که در حال ترویج دوچرخه سواری زنان هستند. من در گفتوگو با معاون حمل و نقل شهرداری اصفهان گفتم علت حضور دوچرخه در شهر چیست؟ وی گفت که علت آن کاهش ترافیک در شهر است. سوال ما این است که اگر علت وجود دوچرخه کاهش ترافیک است، چند درصد آن در میدان امام خمینی (ره) و چهارباغ عباسی است؟ اگر مسئله ورزش است که باید معاونت فرهنگی، تفریحی و ورزشی این وظیفه را بر عهده بگیرد؛ البته سیاست ترویج دوچرخه سواری زنان مربوط به به دورههای قبلی شهرداری و شورای اسلامی شهر اصفهان است.
*آیا قانون، زنان را از حق دوچرخه سواری منع کرده است؟
دوچرخه سواری بانوان یک عقبه اجتماعی و امنیتی دارد به همین دلیل، ستاد امر به معروف و نهی از منکر به این مسئله ورود کرده است. مراجع معظم تقلید نیز دوچرخه سواری بانوان در انظار عمومی را جایز نمیدانند؛ البته دوچرخه سواری بانوان به تنهایی مشکلی ندارد، بلکه دوچرخه سواری در انظار عمومی اشکال دارد.
*حکم شرعی مراجع در مورد منع دوچرخه سواری زنان در انظار عمومی، بر اساس روایات و قرآن مطرح شده است؟
فقیه باید بر اساس روایات و قرآن حکم شرعی خود را استخراج کند؛ البته بر اساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، انجام فعل خلاف شرع در معابر و انظار عمومی جرم است. در شورای فرهنگی استان نیز مصوب شده است که دوچرخه سواری بانوان در انظار عمومی ممنوع است، اما علیرغم این ممنوعیت، تا به امروز هیچ کسی به بانوان دوچرخه سوار اعلام نکرده که نباید دوچرخه سواری کنند.
حاکمیت نباید دوچرخه سواری زنان را ترویج کند، بلکه باید فضای مناسب را برای تفریح، دوچرخه سواری و حمل و نقل آنها فراهم کرده و نسبت به منکر بودن دوچرخه سواری زنان اطلاع رسانی کند؛ پس از اجرای این مراحل ما اجازه داریم نسبت به انجام این کار نهی از منکر کنیم.
*چرا بدون ایجاد زیر ساختهای لازم از دوچرخه سواری زنان ممانعت میشود؟
ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان تا امروز کسی را از دوچرخه سواری منع نکرده است؛ بلکه حاکمیت و مسئولان را نسبت به ترویج دوچرخه سواری زنان منع کرده است. مسئولان مکلف به ایجاد زیر ساختهای لازم برای انجام این کار هستند.
*وضعیت حجاب گردشگران باید به چه صورتی باشد؟
وقتی به توریستها اعلام میشود که مقررات کشور به چه صورت است، آنها همه چیز را رعایت میکنند؛ زیرا اکثراً از فرهنگ اجتماعی بالایی برخوردار هستند. معمولاً مشکلی با حجاب گردشگران خارجی وجود نداشته است و مشکل اصلی ما با کسانی است که بستر را برای این منکر فراهم میکنند.
*چه کسی صلاحیت تأیید منکر را دارد؟
منکر بر اساس دین مشخص میشود، اما اولویت بررسی و رسیدگی به منکرات بر اساس خرد جمعی است.
*چه نمرهای به عملکرد ستاد امر به معروف و نهی منکر اصفهان میدهید؟
با توجه به شرح وظایف، گستره جمعیت اصفهان و تنوع عقاید در این استان و با توجه به وضعیت بودجه ستاد، به عملکرد ستاد اصفهان نمره ۲۰ میدهم.