ربیعی: امسال برنامه‌ای برای اربعین نداریم

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری و سخنگوی دولت گفت: امسال برنامه ای برای اربعین وجود ندارد و عده‌ای با خبررسانی‌های کاذب موجب تحریک مردم برای حضور در مرزها می‌شوند.

به گزارش تازه‌نیوز و به نقل از ایرنا، علی ربیعی در پنجاه و چهارمین نشست خبری سخنگوی دولت با رسانه های ارتباط جمعی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: با وجود اینکه دولت‌های ایران و عراق اعلام کردند که امسال راهپیمایی اربعین وجود ندارد متاسفانه برخی به مرزها مراجعت می‌کنند.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه سیاست همزیستی سلامت و دیانت توسط علمای دینی، جامعه و دولت مورد تاکید قرار گرفته است و رهبر معظم انقلاب نیز بر رعایت دستورالعمل‌های ستاد ملی کرونا تاکید داشته‌اند اما متاسفانه شاهد این هستیم عده‌ای مردم را به حرکت به سمت مرزها تشویق می‌کنند.

بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان اختصاص یافت

سخنگوی دولت با اشاره به مصوبه اخیر دولت برای بهبود حقوق بازنشستگان اظهار داشت: با دستور رییس جمهوری و تلاش های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امسال بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان اختصاص یافت.

وی بیان کرد: در یک مرحله بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان کارگری و یکشنبه گذشته (۳۰ شهریور) نیز بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان لشکری و کشوری به تصویب دولت رسید.

ربیعی ادامه داد: با مصوبه اخیر دولت بازنشستگان لشکری و کشوری ۹۰ درصد ناخالص شاغل هم گروه خود دریافت می کنند و می توان گفت با  ۲ افزایش ابتدای امسال و همسان سازی اخیر، حقوق بازنشستگان ۸۴ درصد حداقل افزایش یافته است.

سخنگوی دولت بیان کرد: دولت بر این امر واقف است که زندگی بازنشستگان و حقوق بگیران با سختی همراه شده و از این رو یکی از سیاست‌های خود را بر افزایش قدرت خرید مردم قرار داده است.

 

در جنگ اقتصادی دشمن از هویت ملی دفاع می‌کنیم

سخنگوی دولت با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و با تاکید بر اینکه در جنگ اقتصادی و زورگویی آمریکا از هویت ملی و مردمان سرزمینمان دفاع کامل خواهیم کرد، اظهار داشت: آن روز رژیم صدام، قرارداد الجزایر را پاره کرد و امروز رژیم ترامپ همان کار را با توافق برجام کرد؛ آن روز رژیم صدام شهرها و روستاهای ما را به ویرانی تهدید می‌کرد و امروز رژیم ترامپ، مراکز فرهنگی و تمدنی ما را به نابودی تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: آن روز رژیم صدام، مردم ما را به زیر بمباران موشک و بمب گرفته بود و امروز رژیم ترامپ با بمباران تحریم و ترور اقتصادی، سلامت، زندگی، معیشت و جان مردم را هدف گرفته و هر روزه بر رنج افزوده و امنیت روانی آنها را مورد حمله قرار می‌دهد.

سخنگوی دولت اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس بعد از شکست رژیم صدام، نایبان آنها انتقام این شکست را با ترور شهید صیادشیرازی گرفتند و امروز رژیم ترامپ عقده شکست خود در حمایت از داعش را با ترور سردار شهید سلیمانی، این سرباز وطن گشودند.

وی ادامه داد: تاریخ خود را تکرار کرده و پایان و سرانجام این شرارت هم محکوم به تکرار همان تاریخ است دفاع مقدس برای آنها کافیست تا بدانند که ملت ما هرگز به قلدری و زورگویی تسلیم نمی‌شود و قلدرها و زورگویان را دیر یا زود به زانو خواهد انداخت.

ربیعی بیان کرد: آن روز جبهه خرمشهر، هویزه و قصر شیرین بود امروز جبهه مقابله با تروریسم اقتصادی و جنگ اقتصادی است هر جا تحریم است مقاومت در مقابل تحریم باید باشد.

وی با تاکید بر اینکه امروز مقاومت به معنای جهش تولید است، افزود: اگر تحریم می‌کوشند اجماع سازی ایجاد کنند، مقاومت همان چیزی بود که در شورای امنیت اتفاق افتاد که همان تنهایی آمریکا است.

سخنگوی دولت افزود: ما در ارائه طرح‌های صلح از یمن تا سوریه و در سراسر خلیج فارس، پیشتاز بوده ایم. از نگاه ما، هیچ اختلافی میان همسایگان نیست که با گفت‌وگو و دیپلماسی برطرف شدنی نباشد مشروط به آنکه همه دولت ها به اندازه ما مشتاق صلح باشند و از توهم حذف همسایگان و دوستی با دشمنان قسم خورده منطقه دست بردارند.

وی افزود: دفاع مقدس برای آنها کافیست تا بدانند که ملت ما هرگز به قلدری و زورگویی تسلیم نمی شود و قلدرها و زورگویان را دیر یا زود به زانو خواهد انداخت.

 

در رتبه سیزدهم جهان در ابتلا به ویروس کرونا قرار داریم

ربیعی در ادامه به بیان شرایط کشور در شیوع کرونا پرداخت و بیان کرد: متاسفانه در موارد ابتلا به ویروس کرونا در رتبه ۱۳ جهان قرار داریم و باید پروتکل های بهداشتی بیشتر رعایت شود.

وی ادامه داد: هنوز در پاساژها و نانوایی ها بخوبی پروتکل‌های بهداشتی رعایت نمی‌شود و شاهد کاهش ۲۰ درصدی در رعایت پروتکل‌ها از جمله استفاده از ماسک هستیم.

سخنگوی دولت با اعلام اینکه دولت برای تهیه واکسن آنفلوآنزا اقدامات بسیار مهمی انجام داده است، اظهار داشت: پارسال ۲۵۰ میلیون دز واکسن آنفلوآنزا در جهان تولید شد که پیش بینی می شود این رقم امسال بین ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد دز باشد.

ربیعی افزود: برنامه ریزی برای تامین واکسن آنفلوآنزا برای افراد در معرض خطر از جمله خانم های باردار و بیماران دارای نقض ایمنی انجام شده و واکسن آنها از طریق سیستم بهداشت توزیع می شود.

وی ادامه داد: همچنین برای افراد بالای ۶۵ سال توزیع واکسن از طریق داروخانه‌ها و با کارت ملی انجام می‌شود.

ربیعی تاکید کرد که برای تولید و خرید واکسن کرونا نیز از طریق سازمان بهداشت جهانی برنامه ریزی لازم انجام شده است.

ایجاد زیرساخت‌ها در سیستان و بلوچستان در اولویت است

سخنگوی دولت در ادامه به شرایط استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه از ابتدای دولت مدرن در ایران، این استان مورد غفلت قرار گرفته و در تحلیل دولت یازدهم علت اصلی این مساله فقدان زیرساخت های مناسب تشخیص داده شد.

ربیعی تصریح کرد: نبود سرمایه گذاری های زیرساختی، علت کاهش نیافتن فقر و نابرابری در سیستان و بلوچستان بوده و نگاه دولت ایجاد زیرساخت ها برای پرش و تغییر وضعیت منطقه است و از این رو در دولت تدبیر و امید دو راهبرد توسعه زیرساخت ها و توانمدسازی و فقر زدایی در دستور کار قرار گرفت.

سخنگوی دولت گفت: در ابتدای دولت تدبیر و امید ۱۳۰ عنوان پروژه با بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای سیستان و بلوچستان برنامه ریزی شد که در سایه آن نظر سرمایه گذاران بسیاری به این استان جلب شد ضمن آنکه دولت با فعالیت ها و برنامه های ویژه خود این استان را به کارگاهی از فعالیت های اقتصادی تبدیل کرد.

ربیعی مجموع اعتبارات عمرانی اختصاص یافته به سیستان و بلوچستان از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۹۳ را  ۹ هزار و ۴۶۸ میلیارد تومان برآورد کرد و اظهار داشت: این در حالی است که اعتبارات عمرانی اختصاص یافته به این استان در سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ برابر ۱۳ هزار و ۳۳۱ میلیارد تومان بوده و به عبارت دیگر بودجه عمرانی آن در ۶  سال دولت‌های یازدهم و دوازدهم ۱.۴ برابر ۳۵ سال پیش از آن بوده است.

وی ادامه داد: اتصال چابهار به شبکه ریلی کشور تا پیش از دولت یازدهم هیچ پیشرفتی نداشت اما در دوره دولت تدبیر و امید به ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است به طوری که هم‌اینک قطعات چابهار به نیکشهر و زاهدان به خاش آماده ریل‌گذاری است و این پروژه تا پایان سال ۱۳۹۹ آماده بهره‌برداری خواهد بود که در نتیجه آن تنها بندر اقیانوسی کشور به شبکه ریلی متصل می‌شود.

سخنگوی دولت گفت: تبدیل کریدورهای اصلی سیستان و بلوچستان به بزرگراه، از مجموع ۲ کریدور شمال به جنوب و غرب به شرق این استان که شامل هفت محور اصلی است، ۲۱۸ کیلومتر به بزرگراه تبدیل شده و ۱۵۴ کیلومتر نیز در دست اجراست.

وی ادامه داد: همچنین ۹۴ کیلومتر از مسیر زابل – زاهدان به بهره‌برداری رسیده و ۳۳ کیلومتر با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد در حال اجراست.

ربیعی تصریح کرد: طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار،طرح توسعه این بندر  تا سال ۱۳۹۲ تنها ۲۹ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، پیشرفت آن هم‌اینک به ۹۴ درصد رسیده است.

وی اظهارداشت: ظرفیت بندر چابهار سالانه بیش از ۸.۵ میلیون تن است و معافیت از تحریم‌های آمریکا، آن را به بندری مهم برای ترانزیت محموله‌های آسیای میانه و افغانستان تبدیل می‌کند.

سخنگوی دولت گفت: جهش گازرسانی در سیستان و بلوچستان در دولت تدبیر و امید، که یکی از مهم‌ترین آنها، شروع بهره‌مندی مردم زاهدان از نعمت گازطبیعی از سال ۱۳۹۵بود و تاکنون ۳۳ هزار و ۳۰۰ علمک گاز در این شهر نصب شده است.

وی ادامه داد: عملیات شبکه‌گذاری و نصب علمک در ایرانشهر به اتمام رسیده و در مجموع، تعداد خانوارهای تحت پوشش شبکه گاز، از سه هزار و ۷۰۴ در پیش از سال ۱۳۹۲ به  ۴۸ هزار و ۱۴۲ خانوار در سال ۱۳۹۸ یعنی حدود ۱۳ برابر رسیده است.

ربیعی تصریح کرد: پروژه آبرسانی به ۴۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه سیستان از سال ۱۳۹۲ آغاز شده و تاکنون ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در سالجاری قابل بهره‌برداری است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: افزایش ظرفیت استخراج معادن استان از ۴.۳ میلیون تن در سال ۱۳۹۲ به ۵.۱۲  میلیون تن در سالجاری معادل ۲۶۰ درصد از کل استخراج معادن این استان رسیده است.

سخنگوی دولت اظهارداشت: سرمایه گذاری و اختصاص اعتبار بیش از ۲ هزار و ۸۷۶ میلیارد تومان در بخش معدن و طرح های صنایع معدنی سیستان و بلوچستان از سوی دولت انجام شده است
وی ادامه داد: جذب ۹۰میلیون دلار سرمایه گذاری در بخش صنعت و  ۵.۲ میلیون دلار در بخش معدن سیستان و بلوچستان انجام شده است.

ربیعی افزود: میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان در چهار سال گذشته بالغ بر ۸۵۰ میلیارد تومان با اشتغال حدود یکهزار و ۴۰۰ نفر در قالب ۱۸ طرح کشاورزی و شیلاتی بوده است.

وی ادامه داد: میزان سرمایه گذاری در بخش گردشگری سیستان و بلوچستان در چهار سال گذشته بالغ بر ۷۳۰ میلیارد تومان با اشتغال حدود یکهزار و ۲۰۰ نفر در قالب ۳۰ طرح گردشگری و بومگردی بوده است.

سخنگوی دولت گفت: همچنین برای گسترش و کمک به اشتغال و معیشت مردم سیستان و بلوچستان و با تاکید بر روستاها و کسب و کارهای خرد بر مشاغل خانگی کل اعتبار تخصیصی حوزه اشتغال استان از ابتدای سال۹۳در قالب برنامههایی نظیر(مشاغل خانگی،اشتغال روستایی،سیاست‌های فعال بازارکار،بندالف تبصره۱۸،اشتغال فراگیر)مبلغ یکهزار و ۹۹۹ میلیاردتومان است.

وی ادامه داد: از مجموع پنج مرحله ابلاغ اشتغال روستایی تا کنون ۷۲۵میلیاردتومان به سیستان و بلوچستان اختصاص پیداکرده که بیشترین رقم بین استانهای کشوراست.

ربیعی تصریح کرد: کل تسهیلات پرداختی صندوق کارآفرینی امید از بدو تاسیس تاسال ۹۳مبلغ ۱۲میلیاردتومان و ازسال ۹۳تا۹۹مبلغ ۳۷۰میلیارد تومان در استان سیستان وبلوچستان است.

وی تاکید کرد: اینها بخشی از اقدامات دولت برای بهبود زندگی مردم سیستان و بلوچستان است که با توجه به اینکه این اقدامات زیر ساختی هستند نتایج آن سالهای آینده به بار خواهد نشست.

وی با اشاره به وضعیت آب آشامیدنی روستاییان سیستان و بلوچستان گفت: شاخص بهره‌مندی جمعیت روستایی از آب آشامیدنی سالم در سال ۹۲ معادل ۵۹ درصد بوده که هم‌اینک به ۶۸ درصد رسیده است.
ربیعی بیان کرد: سیستان و بلوچستان پنج هزار و ۵۹۴ روستا دارد که ۲ هزار و ۶۴۷ روستای فاقد شبکه آبرسانی وجود داشتند که ۲ ۱۹۴ روستا با جمعیت ۷۵۳ هزار نفر و با هزینه ۷۲۵ میلیارد تومان تحت پوشش طرح ملی آبرسانی قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: تا پایان شهرویر ۹۹ آبرسانی به ۳۶۳ روستا با جمعیت ۱۱۰ هزار نفر با اعتبار ۳۷۴ میلیارد تومان انجام شده و تنها ۲۲۲ روستا در سال ۹۸ آبرسانی شده است.

سخنگوی دولت افزود: هم‌اینک ۱۸۳۱ روستا در سیستان و بلوچستان باقی مانده در قالب ۱۴ تجمیع آبرسانی و ۹ پروژه تک روستایی برنامه ریزی شده است.

وی تصریح کرد: در سالجاری با ۱۵۸ میلیارد تومان اعتبار ابلاغ شده ۱۷۲ روستا با جمعیت ۵۲ هزار نفر آبرسانی شدند و در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۸۶ روستا با جمعیت ۳۲ هزار نفر در برنامه اجرا قرار دارند.

به گزارش ایرنا علی ربیعی شامگاه دوشنبه به منظور دیدار و گفت‌وگو با اقشار مختلف مردم و بازدید از چندین طرح اجتماعی، آموزشی و تولیدی وارد زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان شد.

تجلیل از خانواده معظم شهدا در دومین روز از هفته دفاع مقدس، برگزاری جلسه شورای اطلاع‌رسانی، دیدار با احزاب و فعالان اجتماعی سیستان‌وبلوچستان و افتتاح و بازدید از چندین طرح اجتماعی از مهمترین برنامه‌های دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در این سفر یک‌روزه است.

غبار روبی از مزار شهدا، بازدید پایگاه اجتماعی ستایشگران، مرکز توانبخشی صنایع نخاعی، مجتمع آموزشی – تولیدی زینب کبری(س)، کارخانه تولید لباس و همچنین افتتاح کارخانه‌های تولید آب آشامیدنی و دستمال کاغذی در شهرک صنعتی میرجاوه از دیگر برنامه‌های ربیعی در زاهدان است.

علی ربیعی پنجشنبه گذشته (۲۷ شهریور ماه) هم به منظور شرکت در جلسه شورای اطلاع رسانی و نیز نشست با روسای احزاب به استان اصفهان سفر کرد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.