همکاری دولت برای تعیین و تکلیف لوایح FATF
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: موضوع لوایح مرتبط با FATF آنقدر برای آینده روابط خارجی به خصوص روابط بانکی مهم میدانیم که حاضریم هر طور که بخواهند همکاری و روشنگری کنیم که زودتر درتشخیص مصلحت نظام به تصمیم برسند.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از ایرنا، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت با اشاره به نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام با بعضی از اعضای دولت درباره دو لایحه پالرمو و سی اف تی، این دو لایحه را مهم ارزیابی کرد و گفت: شرایط بینالمللی تغییر کرده است و کشورهای مختلفی هم برای بعد از تحریم با ما تماس میگیرند که چگونه همکاریها گسترش پیدا کند.
وی با بیان اینکه حل این دو لایحه خیلی مهم است، گفت: بعد از برداشته شدن تحریمها کاری نکنیم که خود تحریمی داشته باشیم و مانع روابط بانکی شود. مساله پالرمو و CFT در دنیا به عنوان یک روال عادی مطرح است و امروز هم به غیر چند کشور تمام کشورهای دنیا به این مساله پیوسته اند. بنابراین اگر ما بخواهیم خودمان را منزوی کنیم کار درستی نیست.
رییس دفتر رییس جمهوری جلسه تعدادی از اعضای دولت با مجمع تشخیص مصلحت را خوب ارزیابی کرد و گفت: آقای دژپسند، زنگنه، ظریف، همتی و خانم جنیدی در جلسه حضور داشتند. هفته قبل هم در این مورد جلسه برگزار شده است.
واعظی اضافه کرد: این موضوع آنقدر برای آینده روابط خارجی به خصوص روابط بانکی مهم میدانیم که حاضریم هر طور که بخواهند همکاری و روشنگری کنیم که زودتر درتشخیص مصلحت نظام به تصمیم برسند و با توجه به شرایط امروز امیدواریم تصمیمی باشد که به اقتصاد کشور کمک کند.
رییس دفتر رییس جمهوری یادآور شد: همه مردم فهمیدند که دولت این دو لایحه را تصویب و پیگیری کرده است و در مجلس قبل هم تصویب شده و از شورای نگهبان هم عبور کرده و الان در مجمع تشخیص مصلحت است بنابراین چشم مردم به مجمع است که تصمیم بگیرد.
وی درپاسخ به سوالی مبنی بر پیشنهاد رییسجمهوری به مجمع و اینکه اطلاعات مربوط به راههای دور زدن تحریم را به FATF نمیدهیم، گفت: فعالیتهایی وجود دارد که در داخل کشور انجام میشود و امنیت آن را هم حفظ میکنید اما یکسری روابط خارجی وجود دارد که همه دنیا با هم انجام میدهند وقتی بانک ما با یک بانک خارجی کار میکند، نیاز است که در حد نُرم بینالمللی بتوانند باهم کار کنند. امروز هم در یک حدی این کار انجام میشود.
واعظی افزود: اینکه ما بخواهیم یک کالایی بخریم یا بفروشیم که یک کار سری و محرمانه نیست، بنابراین صحبتهایی که در گذشته انجام میشد این بود که در دوران تحریم که آمریکا با جنگ اقتصادی نمیخواهد ما کالا وارد کنیم و صادرات داشته باشیم، اگر بخواهیم از طریق FATF کار کنیم، ممکن است نمیتوانستیم تحریمها را دور بزنیم که البته ما به این مساله اعتقاد نداشتیم بنابراین کاری که برای دور زدن تحریمها میکردیم یک بحث است و کاری که انجام میدهیم بحث دیگری است.
رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره جدیدترین گزارش آژانس از تاسیسات هستهای ایران گفت: ما از روز پنجم اسفند براساس قانون، پروتکل الحاقی را که داوطلبانه در برجام پذیرفته بودیم، متوقف کردیم. طبیعی است این اتفاق نه برای آژانس و نه برای اعضای برجام خوشایند نیست و ابراز تاسف هم کردهاند ولی به هر حال قانونی بوده و دولت هم مصمم بود که این قانون کشور اجرا شود.
وی ادامه داد: اینکه آنها میگویند پیامد دارد، مشخص است و آنها هم که تعهدات خودشان را در مقابل ایران انجام ندادهاند، آن هم پیامد دارد. اگر میخواهند همه چیز بر روال قبل و روابط صحیح برگردد لازمه آن این است که طرفهای مقابل به تعهدات خودشان در برجام پایبند باشند و حدود هزار و ۶۰۰ تحریمی را که در ۴ سال دولت ترامپ علیه مردم ایران و حکومت ایران وضع شده لغو شود. اگر این کارها را انجام دهند مشخص است که همه چیز به روال گذشته برمیگردد.
رییس دفتر رییس جمهوری عنوان کرد: ما مصمم هستیم و برجام باید منافع ما را تامین کند، برجام باید بتواند آنچه که هدفگذاری شده برسد و ما بتوانیم از منافع آن برخوردار باشیم. لذا تلاش ما بر این است که براساس آنچه که رهبر انقلاب اسلامی رهنمود دادهاند انجام شود و تلاش خواهیم کرد که روی اصولی که منافع کشور منافع را تأمین میکند بایستیم.
واعظی درباره این ادعا که در جایی چیزی پیدا شده گفت: ما یک بار در گذشته درباره این مسائل با آژانس صحبت کردیم و این مدارک، مربوط به گذشته است ما یک بار مرور کردیم و این پرونده بسته شده است. عملا آنچه گفته میشود چیز جدیدی نیست و از زمانی که جمهوری اسلامی ایران مذاکرات خود را با آژانس شروع کرده، اتفاق جدیدی نیفتاده است.