رهبر انقلاب حرف نهایی را درباره سلاح اتمی زدهاند
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به فتوای رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرام بودن ساخت سلاح هسته ای اظهار داشت: ایشان حرف نهایی را زده اند و هیچ جایی برای بحث در این زمینه وجود ندارد. ما طبق این حکم عمل می کنیم.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از ایسنا، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژِ اتمی ایران در گفت وگو با شبکه پی.بی.اس تاکید کرد که ایالات متحده و ایران درخصوص چگونگی شروع مجدد مذاکرات هسته ای در بن بست باقی مانده اند اما مقامات ایرانی منتظرند که واشنگتن اولین اقدام را بردارد.
رئیس سازمان انرژِ اتمی ایران در پاسخ به سوالی درباره خرسندی ایران از روی کار آمدن جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت: ما به اقدامات آنها نگاه میکنیم. اما تاکنون که از روی کار آمدن آقای بایدن گذشته، اگرچه وعده داده بود به برجام بازمی گردد، هنوز به این قول خود عمل نکرده است.
وی تاکید کرد که ایالات متحده و ایران درخصوص چگونگی شروع مجدد مذاکرات برای مدیریت برنامه هسته ای ایران در بن بست باقی ماندهاند اما مقامات ایرانی منتظرند که واشنگتن اولین اقدام را انجام دهد.
صالحی افزود: ابتدا ایالات متحده باید بر سر میز مذاکره حاضر شود سپس ایران خواهد پذیرفت درباره بازگشت به محدودیت ها در توافق مذاکره شده توسط دولت اوباما در سال 2015 رایزنی کند.
وی ادامه داد: چرا میخواهیم موضوع را پیچیده کنیم؟ کسی که از برجام خارج شد، باید نخست به آن بازگردد.
صالحی در پاسخ به این سوال که “آمریکا اعلام کرده که آماده مذاکره است اما چرا ایران حاضر به مذاکره نشده است؟” بیان کرد: ما در توافق هستیم. این توافقی است که بیش از دو سال بر سر آن مذاکره شد. اما دولت آمریکا ناگهان احساس کرد که میخواهد توافق را کنار بگذارد. شما طرفی هستید که توافق را ترک کردهاید و باید به آن بازگردید. سپس ما دور یک میز در چارچوب ۱+۵ مینشینیم و درباره موضوعاتی که قرار است صحبت شود، رایزنی می کنیم.
رئیس سازمان انرژِ اتمی ایران درباره محدودیت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی در کشور نیز اظهار داشت: ما نظارت آژانس را محدود نکرده ایم و تنها بخشی از تعهدات داوطلبانه خود مطابق برجام یعنی پروتکل الحاقی را کنار گذاشتیم.
وی ادامه داد: دوربینها همچنان در جای خود هستند. آنها به ضبط هر چه که آنها میخواهند، ادامه می دهند. اما آژانس به اطلاعات تا سه ماه دسترسی نخواهد دشت، اگر برجام بازگردد، به آنها اجازه اجرا شدن داده خواهد شد.
صالحی در پاسخ به این سوال که اگر چنین اتفاقی نیفتد ایران اطلاعات دوربین ها را از بین می برد؟ گفت: بله
وی خاطر نشان کرد: حل این مسئله نیز ساده است. به برجام بازگردید و اجازه ندهید چنین اتفاقی بیفتد.
رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که توافق هسته ای یک مسئله فنی بود اما اکنون سیاسی شده است. بنابر این به نظر می آید که ایران نیز برای حل آن باید از ابزار سیاسی استفاده کند.
صالحی همچنین درباره افزایش غنی سازی اورانیوم در ایران گفت: اگر سایر طرف ها به تعهدات خود بازگردند ما نیز به محدودیت های برجامی بازمی گردیم و گام های خود را متوقف می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که در این صورت ایران قصد دارد با مازاد اورانیوم غنی شده خود چه کاری انجام دهد؟ بیان کرد: این موضوع را می توان حل وفصل کرد. ما می توانیم آن را بفروشیم یا به چیزی تبدیل کنیم که مورد توافق دو طرف است. به عنوان مثال، سوخت.
صالحی درباره پیدا شدن مقداری فلز اورانیوم در تاسیساتی در اصفهان نیز تصریح کرد: آنها به دنبال سوخت جدید هستند که کارایی راکتور را افزایش می دهد. آنها به گونه ای این را توسعه داده اند که به نظر می آید ما در حال تولید فلز در مقیاس بزرگ تر با هدف نگهداری این فلز هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که فلز اورانیوم در ساخت بمب نیز کاربرد دارد، گفت: این فلز کاربردهای زیادی دارد. یکی از استفاده های آن غیر صلح آمیز است، ما قبول داریم اما کاربردهای صلح آمیز متعدد دیگری هم دارد.
این مقام ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی درباره ادعاها مبنی بر اینکه ایران به طور مخفیانه در حال ساخت سلاح هسته ای است و اینکه برخی باور دارند بازدارندگی اتمی موثر بوده است، تصریح کرد: حرف نهایی را در این باره رهبر معظم انقلاب زده اند. ایشان فتوایی صادر کردهاند که نه تنها یک حکم مذهبی است، بلکه قابل بحث هم نیست. هیچ جایی برای بحث در این زمینه وجود ندارد.
صالحی در پاسخ به این سوال که “یعنی کسی نمی تواند حتی درباره این موضوع صحبت کند؟” گفت: این، بدان معنی نیست که کسی نمی تواند حرف بزند. شما می توانید درباره افکار و خواسته ای که دارید صحبت کنید اما در عمل، ما طبق فتوا رفتار می کنیم. ما بر اساس این حکم عمل می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا سلاح هسته ای حرام است اما موشک دور برد نیست؟ خاطر نشان کرد: موشک های دور برد دقیقا همان جایی را هدف قرار می دهند که شما می خواهید اما بمب اتم همان طور که در هیروشیما و ناگازاکی استفاده شد به مردم بی گناه آسیب زد. در کسری از ثانیه جان 200 هزار نفر گرفته شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره ترور شهید محسن فخریزاده، دانشمند برجسته ایران در حوزه دفاعی و هستهای و اینکه آیا نقص امنیتی نبوده است، گفت: این مسئله خیلی پیچیدهای نیست، اگر بخواهید کسی را بکشید، همیشه میتوانید کسی را برای کشتن استخدام کنید.
وی درباره اینکه ایران، رژیم صهیونیستی را عامل این ترور می داند، بیان کرد: به طور مسلم اسرائیل با حمایت آمریکا… (این کار را انجام داد)
صالحی در پاسخ به این سوال که آیا او درباره امنیت خود نگران نیست، تصریح کرد: نه نگران نیستم زیرا ما به سرنوشت اعتقاد داریم. سرنوشت ما دست خداست. دیر یا زود همگی خواهیم مرد. اگر شهید بشویم که چه بهتر.