وزیر علوم: کنکور ۱۴۰۰ هیچ تغییری نسبت به سال قبل ندارد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در کنکور ۱۴۰۰ هیچ تغییری اتفاق نمی افتد و این آزمون به روال سال ۱۳۹۹ برگزار می شود.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از ایسنا، منصور غلامی بعد از ظهر دوشنبه ۲۵ اسفندماه در نشست خبری با رسانه ها در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر ایجاد تغییرات در کنکورهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، افزود: تغییر در روش برگزاری کنکور در برنامه ها وجود دارد و کار کارشناسی آن در وزارت علوم انجام شده است.
وی ادامه داد: در این زمینه لایحه ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده شده است و چندین جلسه مرتبط در ستاد نقشه جامع علمی کشور و شورای اسلامی شدن دانشگاه ها برگزار شد. هم اکنون اقدامات کارشناسی روی برخی از بندهای این لایحه ادامه دارد.
وی گفت: ۸۵ درصد رشته ها بر اساس بررسی سوابق تحصیلی دانشجو می پذیرند، اما اکنون مسأله اصلی ۱۵ درصد رشته ها است که داوطلب زیاد دارد و ۶۰ درصد داوطلبان در ۱۵ درصد رشته ها رقابت می کنند.
وزیر علوم اظهار داشت: چون رقابت فشرده ای است باید کار دقیق تری صورت گیرد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم اعلام کرد که امیدوار به تغییر کنکور در سال ۱۴۰۱ است و وزارت علوم هم از این اقدام استقبال می کند.
امکان اصلاح آیین نامه اجرایی قانون مقابله با تقلب وجود دارد
غلامی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا درباره پایان ممنوعیت دسترسی دانشجویان به پایان نامه های ایرانداک خاطرنشان کرد: در برداشت از قانون مقابله با تقلب و تهیه آثار علمی اختلافی صورت گرفت. سازمان بازرسی استنباط خود را اعلام کرده و دانشگاه ها و ایرانداک هم بر اساس وظیفه ای که از گذشته دارند، احساس کردند برداشت سازمان بازرسی باعث تاخیر در ارایه خدمت و در دسترس گذاشتن پایان نامه ها و رساله ها می شود. در حوزه معاونت پژوهشی وزارت علوم و مدیریت ایرانداک پیگیری ها در حال انجام است.
غلامی ادامه داد: اگر این امر هم اتفاق نیفتد، امکان اصلاح آیین نامه اجرایی وجود دارد و به این نتیجه برسیم از نظر اجرایی چه چیزی صحیح است. اگر با هم فکری و استنباط مشترک حل شد چه بهتر و گرنه اصلاحاتی در بندها و تبصره های آیین نامه اجرایی قانون مقابله با تقلب صورت می گیرد.
وزیر علوم در خصوص اطلاع رسانی رسانه ها نیز خاطرنشان کرد: رسانه ها در سال جاری تلاش زیادی برای اطلاع رسانی به موقع و تاثیرگذار اخبار انجام دادند و مردم به اخبار درست و به موقع دادند.
وی تاکید کرد: حضور رسانه های تلاشگر و زحمت کش در همه اجزا موثر است. سال های گذشته مجموعه قابل توجهی از اخبار در حوزه آموزش عالی منتشر شد که دستاوردهای علم و فناوری را نشان داده است.
پژوهش کشور در دهه ۸۰ به اوج خود رسید
غلامی اظهار داشت: اگر آموزش عالی کشور را نگاه کنیم، مجموعه ای که امروز تلاش می کند در ۴۰ سال بعد از انقلاب رشد و توسعه یافته است. در این دستاوردها تاسیس رشته ها و دانشکده ها برای آموزش نیروی انسانی تحصیل کرده انجام شد و حرکت جامع برای تامین نیاز نیروی انسانی صورت گرفت.
وزیر علوم گفت: ۱۵ سال بعد از پیروزی انقلاب همه نیازهای آموزش عالی را در همه مقاطع تامین کردیم. در دهه هفتاد حجم قابل توجهی از اعزام به خارج برای تامین استاد و محقق داشتیم. در این دهه و دهه ۸۰ دوره رشد پژوهش در کشور شد و از اوایل دهه ۷۰ پژوهش به سمت اوج گیری حرکت کرد و اواخر دهه ۸۰ به اوج خود رسید.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه های کشور در رتبه بندی های بین المللی رشد پیدا کردند و برای توسعه یافتن به شاخص های متعدد دست یافتند.
غلامی با بیان اینکه دنیا روی دانشجویان و استادان ما حساب می کند، افزود: در عرض این ۴۰ سال آموزش عالی ماموریت خود را به خوبی انجام داد.
وزیر علوم گفت: از اوایل دهه ۸۰ برای کاربست نتایج تحقیقات بیشتر برنامه ریزی و آیین نامه ها تنظیم شد. یکی از آثار تحصیلات دانشگاهی و پژوهش ها تبدیل آن به فناوری هاست.
غلامی اظهار داشت: برخی دانشگاه ها و رشته های دانشگاهی اساس توسعه کاربردی در کشور هستند. در حوزه علوم انسانی در شرایطی که دنیا بر اساس یافته های این علوم کار می کند، فناوری های جدیدی در این حوزه هم در حال شکل گیری است.
وی ادامه داد: جریان توسعه علمی در حوزه آموزش روند خوبی پیدا کرد و در حوزه پژوهش برنامه ریزی و پختگی شکل گرفته است. تاریخ آموزش و فناوری در کشور ما کوتاه تر از کشورهای دیگر است و سرمایه گذاری سنگین روی آن انجام داده اند.
غلامی بیان کرد: با تلاش جهادی محققان، جایگاه علمی را به حدی رساندیم که کشور ما رتبه اول منطقه و غرب آسیا را دارد.
وی عنوان کرد: علوم انسانی در فضای اجتماعی مورد توجه قرار نگرفته است، بلکه مردم از کف جامعه هم به سمت علوم انسانی نه تشویق می شوند و نه تشویق می کنند. شاید با یک حرکت و برنامه ریزی کلان ملی برای حوزه علوم انسانی تعداد دانشجویان این رشته افزایش یابد. هر چند این حوزه اکنون بعد از علوم تجربی، رتبه دوم استقبال دانشجویان را دارد.
هجوم تعداد زیاد داوطلبان به برخی گروه های آموزشی یک آسیب است
غلامی گفت: اینکه برخی از گروه های علمی و آموزشی مثل علوم تجربی مورد هجوم تعداد زیادی از داوطلبان دانشگاه قرار گیرد، یک آسیب است که باید برای آن راه حلی در نظر گرفته شود و تبعات روان شناختی برای دانشگاه و استاد دارد.
وی درباره شیوع ویروس کرونا گفت: در آموزش عالی با یک اتفاق جدی روبرو شدیم و چیزی که دیده شد آینده پایان این بیماری مشخص نیست و دانشگاه ها باید راه خود را برای آموزش دانشجویان می یافتند.
وزیر علوم افزود: بیش از ۹۰ درصد کلاس ها و دانشگاه ها در نیمه فروردین ۹۹ آموزش های مجازی را برقرار کردند.
وی تصریح کرد: سرمایه ای از نظر تجربه و تجهیزات با وجود محدودیت ها ایجاد شده که بعد از پایان بیماری در دوران طولانی قابل استفاده است. دنیا به سمتی می رود که بسیاری از شیوه ها و رسوم سنتی باید برچیده شود و هر که در دنیای پیشرفته زودتر قدم بگذارد، موفق تر می شود.
وزیر علوم با بیان اینکه دوره آموزش مجازی در ایران موفق عمل کرد افزود: در کشور به سمت کاربست نتایج پژوهش ها حرکت کرده ایم. این حرکت از دانشگاه های نسل سه به سمت نسل چهار اتفاق افتاده است.