آخوندی: احمدینژاد درباره ۸۸ قطعا دروغ میگوید
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی می گوید: یکپارچگی ایران در معرض خطر است و از درون دچار شکاف اجتماعی بسیار گسترده شده است.
به گزارش تازهنیوز، در لیست کاندیداهای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ است اما می گوید دغدغه اش گفتمانی است که باید در انتخابات پیش رو مطرح شود نه اینکه این فرد بیاید یا آن فرد.د«عباس آخوندی»، وزیر پیشین راه و شهرسازی است.
اصولگرایی امروز را متفاوت از اصولگرایی قبل از سال ۸۴ می داند و می گوید؛« اصولگرایان قبلا پشتوانه اجتماعی داشتند، در بازار و روحانیت و جامعه دارای پشتوانه اجتماعی بودند اما اصولگراییِ امروز یعنی یک سری نهادهای شبه نظامی »
آخوندی تاکید زیادی بر قدرت نرم دارد و تاکید می کند«ولله بالله به پیر به پیغمبر با بگیر و ببند و اسلحه مشکلاتی چون تورم حل نمی شود» او که در سال ۸۸ از چهره های تاثیرگذار ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی بود درباره ادعاهای اخیر احمدی نژاد درباره آن انتخابات قاطعانه می گوید «قطعا دروغ است. مگر می توان باور کرد که آدمی خودش بیاید و بگوید خس و خاشاک و حالا بگوید “کی بود کی بود، من نبودم” معلوم است که از بیخ و بن همه چیز دروغ است.»
او از شرایطی که دولت روحانی در آن گرفتار شده هم حرف می زند و تاکید دارد که روحانی باید از یک مقطعی همه مشکلاتش را با مردم درمیان می گذاشت و درخواست انتخابات زودرس می کرد.
آنچه می خوانید بخشی از گفتگوی خبرآنلاین با عباس آخوندی، وزیر پیشین راه و شهرسازی است.
کشوری با یک دولت نیستیم
ما یک کشور و یک دولت داشتیم، اما الان چندین دولت دارد بر آن حکمفرمایی می کنند و کشوری با یک دولت نیستیم، حالا فرض کنیم که فلان سیاستمدار کاندیدا شوند، او باید بگوید که با چه گفتمانی میخواهد وارد این صحنه شود، صحنهای که الان هست، صحنه آشفتهای است بنابراین من بیش از اینکه بحثم این باشد که چه کسی کاندیدا شود این است که بگوییم چه کار میخواهیم بکنیم، الان فقط اسم افراد میآید، بدون اینکه بگویند چه نگاهی نسبت به آینده ایران دارند.
یعنی در مقطعی هستیم که یک ۷۶ دیگر تکرار شود؟
حتما. در همه دنیا همینطور است. در امریکا چه اتفاقی رخ داد؟ ترامپ دنبال قدرت سخت بود، دنبال این بود که دوباره با سازندگان اسلحه متحد شود و در دنیا سلاح بفروشد و یک نوع گردنکشی بر مبنای استفاده از قدرت سخت را راه انداخته بود. نه فقط با دشمنان امریکا که حتی با دوستانش مثل اتحاد اروپا هم درگیر شد و در ارتباط با چین و روسیه گردنکشی میکرد. بایدن که آمد حرفش این بود که گفتمان ما فرق میکند و ما میخواهیم بر اساس قدرت نرم کار کنیم، میخواهیم بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی کار کنیم، میخواهیم بر اساس همکاری در سطح جهان کار کنیم، ما همچنان پایبند به رهبری جهان آزاد توسط آمریکا هستیم. در واقع برای خودش یک گفتمانی را مطرح کرد و نمیگفت من چون بایدن هستم پس به من رای دهید، او میگفت من گفتمانی مبتنی بر قدرت نرم در برابر گفتمان سختی که ترامپ مطرح میکند دارم.
ملت باید انتخاب کنند. در بحث انقلاب، ما از اول انقلاب تا ۱۳۸۴ یک دوره در انقلاب داریم و از ۱۳۸۴ به بعد یک دوره دیگر در انقلاب داریم. اوایل انقلاب بحثی مطرح شد که انقلاب باید صادر شود و اگر در داخل کشور بماند فاسد میشود، مثل آبی که اگر در یک برکه بماند فاسد میشود، یک عدهای همان موقع گفتند که یعنی اسلحه بگیریم و به کشورهای مختلف برویم و به گروههای مبارز و گروههای مخالف حاکمیت کشورهای مختلف کمک کنیم، همان موقع امام گفتند بحث ما از صدور انقلاب این نیست، صدور انقلاب یعنی ما یک نمونهای را باید خلق کنیم که این تفکر در جهان طرفدار پیدا کند نه اینکه اسلحه بگیریم و به دنیا برویم.
این مفهوم از قدرت که امام هم دنبال آن بود قدرت نرم بود. قدرت متکی به اندیشه بود، قدرت متکی به فهم و ایده و درک و فرهنگ بود، این نگاه تا سال ۸۴ حاکم بود، مثلا آقای خاتمی گفتگوی تمدنها را مطرح کرد و این در ظاهر یک شعار بود ولی یک موقعیتی برای ایران در سطح جهان ایجاد میکرد، سازمان ملل پذیرفت یک جریان جهانی مفهوم گفتگو را در سطح جهان بپذیرد.
این یک اقتدار بود و در سال ۸۴ تمام اینها را کنار گذاشتند و یک منطق دیگری گذاشتند که ما خیلی مقتدر هستیم چون میتوانیم اسلحه بسازیم، قبلش هم ما اسلحه میساختیم یعنی همواه برای دفاع از کشور اسلحه تولید میکردیم مگر میشود کشور را بدون دفاع گذاشت؟ ولی خیلی مهم است که مبنای اقتدار را در سطح جهان چه میدانید، میتوانید مبنای اقتدار را تفکر بگذارید یا مبنای اقتدار را سلاحتان بگذارید، اگر مبنای اقتدارتان را سلاح گذاشتید معلوم است که منطق شما تمام شده و ته کشیده است.
اصلاح طلبان زمانی لطمه خوردند که اصولگرایان در سال ۸۴ متلاشی شدند
اینکه می گویید من تا وقتی گفتمان مشخص نشود اعلام کاندیداتوری نمی کنم. منظورتان این است که اصلاح طلبان باید به یک گفتمانی برسند که میخواهند قدرت نرم را انتخاب کنند یا قدرت سخت را انتخاب کنند و بعد شما تصمیم بگیرد؟
فراتر از این موضوع. ببینید اصلاح طلبان به شکل تاریخی میگویند ما طرفدار قدرت نرم هستیم و در این مساله دو دلی و تردید ندارند، انتخابشان روشن است که انتخاب قدرت نرم است. انتخاب اصولگرایان هم انتخاب قدرت نرم بوده اما از سال ۸۴ انحراف بزرگی رخ داد و اولین ثمره آن این بود که اصولگرایی متلاشی شد. اصلاح طلبان زمانی لطمه خوردند که اصولگرایان در سال ۸۴ متلاشی شدند. این چیزی که الان به نام اصولگرایی است اصلا پیشینه تاریخی و پشتوانه اجتماعی ندارد. اصولگرایان قبلا پشتوانه اجتماعی داشتند، در بازار و روحانیت و جامعه دارای پشتوانه اجتماعی بودند.
اصولگراییِ امروز یعنی یک سری نهادهای شبه نظامی
قبل از ۸۴ اصولگرایی را چگونه تعریف میکردید؟ میگفتید حزب مؤتلفه، جامعه اسلامی مهندسان، جامعه روحانیت مبارز و … یعنی یکسری نهاد مدنی تعریف میکردید، الان می گویید اصولگرا کیست؟ الان اصولگرا یعنی یکسری نهادهای شبه نظامی.
از سال ۸۴ بزرگترین اتفاقی که در کشور رخ داد این بود که کل نظام اصولگرایی متلاشی شد. اصلاح طلبان در رقابت با اصولگرایان میتوانستند بالا بیایند وقتی اصولگرایی شبه نظامی شد دیگر اصلاح طلبان نمیتوانند با کسی رقابت کنند چون جنس رقیبشان دیگر مدنی نبود، تا وقتی جنس رقیبشان مدنی بود با هم رقابت برابر میکردند و وقتی جنس رقیب شبه نظامی شد دیگر امکان رقابت بین یک نهاد مدنی و یک نهاد شبه نظامی وجود ندارد.
من هم همین را میگویم. نگاه کنید از ۸۴ به بعد داستان عوض شد و شمشیر بر همه چیز پیروز است. در ۸۴ به نظر من یک اتفاق بسیار بزرگی در ایران رخ داده است و در واقع ریشه تمام انحراف موجود الان به سال ۸۴ برمیگردد. سال ۸۴ یک سال عجیبی در انقلاب ایران است و باید مورد بررسی قرار بگیرد.
حرف های اخیر آقای احمدی نژاد را شنیدید؟ که میگوید در سال ۸۸ ..شما گزارشش را تایید میکنید؟ میگفت که نیروهای امنیتی خودشان آمدند…
قطعا دروغ است؛ آنکه معلوم است دروغ است. مگر کسی میتواند باور کند که آدمی خودش بیاید و بگوید خس و خاشاک و فلان و آن بحث ها را راه بیندازد و حالا بگوید “کی بود کی بود، من نبودم” معلوم است که از بیخ و بن همه چیز دروغ است. نیروهای امنیتی مثلا نذر حضرت عباس کرده بودند و ایشان هیچ کاره بود؟ ایشان در واقع یک معلم در دانشکده علم و صنعت بوده و نیروهای امنیتی آمدند و هرکاری که خواستند کردند و ایشان هم هیچی؟
رئیس جمهور مستقر بوده است حالا اگر کاندیدا بود ..
دقیقا. پس معلوم است این حرف شوخی است. من واقعا فکر می کنم توهین به شعور مردم است، مردم خیلی شعور دارند اما او به خودش نگاه میکند و این حرفها را میزند.
شما دروغ میگویید آقای آخوندی. که با سیاستهای غلطتان بسیاری از مردم را از خانه دار شدن محروم کردید.
احمدی نژاد هرگز به مردم نگفت خس و خاشاک؛ او حتی رای دهندگان به مهندس موسوی را نیز جزو دریای زلال ملت خطاب کرد؛ اما کسانی که در گوشه و کنار اقدام به تخریب و تحریف میکنند را خس و خاشاک دانست.
اما دوازده سال است که بخشی از اصلاح طلبان، این دروغ را تکرار می کنند.
برای ایراد گرفتن و انتقاد از احمدی نژاد، گزینه های بهتری وجود دارد. نیاز به این سطح از دروغگویی نیست.