ایران دومین سازنده واکسن آنفلوانزای فصلی در دنیا شد
امیر فرشچی گفت: با ساخت واکسن آنفلوانزا، ایران دومین سازنده واکسن آنفلوآنزا در دنیا شد و انحصار تولید این محصول شکسته شد.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از تسنیم، امیر فرشچی در جمع خبرنگاران در ارتباط با دستاورد مهم دستیابی به تولید ملی نخستین واکسن آنفلوآنزای فصلی در استان البرز با نام “فلوگارد” اظهار داشت: این واکسن یکی از مهترین و استراتژیکترین واکسنهای سیستم درمانی دنیاست.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا امروزه هنوز به توان تولید این واکسن نرسیدهاند، افزود: در زمان حاضر تنها یک شرکت در جهان واکسن آنفلوآنزای نوترکیب تولید میکند و ما دومین شرکت تولیدکننده جهانی این واکسن هستیم.
مدیرعامل این شرکت دارویی با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا از دیدگاه استراتژیک نقشی مهم در سیستم سلامت یک کشور دارد، تصریح کرد: خوشبختانه برای نخستین بار است که ما در تاریخ داروسازی کشورمان موفق به بومیسازی دانش تولید آن در ایران شدهایم.
وی با اشاره به اینکه شرکت “آریوژن فارمد” در یک همکاری تکنولوژیک با شرکت “نیواد فارمد” موفق به تولید انبوه واکسن آنفلوآنزای فصلی شده است، بیان کرد: در زمان حاضر بر پایه یکسری مطالعات انجامشده با توجه به همزمانی شیوع بیماری آنفلوآنزا و کرونا در فصول پاییز و زمستان، مصرف واکسن آنفلوآنزا تا حد زیادی از درصد ابتلای افراد جامعه به بیماری کرونا جلوگیری میکند.
فرشچی با یادآوری اینکه تا قبل از بومیسازی تولید واکسن آنفلوآنزا تمام نیاز کشور به این محصول از طریق واردات و با پرداخت قیمتهای بالا انجام میشد، اضافه کرد: از طرفی همزمان با شیوع کرونا واکسن آنفلوآنزا در سطح جهان کمیاب شد، در نتیجه یافتن آن و واردات این واکسن برای شرکتهای وارداتی هم سختتر شد و با تولید داخلی آن ارزش این اقدام خیلی بیشتر نمایان میشود.
وی تأکید کرد: اگر فقط نیاز معمول کشور به واکسن آنفلوآنزا در سالهای قبل را مدنظر قرار دهیم، تولید داخلی آن حداقل 30 میلیون دلار و در شرایط مناسب برای تولید بیشتر تا 100 میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور بههمراه دارد.
وی توضیح داد: همزمانی شیوع کرونا و بیماری آنفلوآنزا سبب شد که مصرف واکسن آن با افزایش همراه باشد و اگر فعلاً کرونا مهار نشود به همان نسبت درخواستها برای مصرف این واکسن آنفلوآنزا هم بیشتر میشود.
وی ادامه داد: دستیابی به تولید واکسن آنفلوآنزا در واقع اقدامی در راستای تکمیل زنجیره تکنولوژیهایی است که در شرکت آریوژن به ثمر رسیده است.
فرشچی ابراز کرد: این شرکت دارویی خوشبختانه در سال 99 بعد از تولید و به بازار رساندن داروی تمزیوا برای بیماران کرونایی امسال مفتخر به رونمایی از واکسن آنفلوآنزا شده است تا قدمی دیگر در راستای سلامت کشور بردارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش در ارتباط با رقابتپذیری واکسن تولیدشده آنفلوآنزا در ایران در قیاس با دیگر نمونههای خارجی گفت: اکنون در دنیا سهم عمده تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیب فقط توسط یک شرکت معتبر انجام میشود و بر اساس مطالعه بالینی انجامشده تا کنون واکسن ایرانی در مقایسه با نمونه خارجی از لحاظ اثربخشی و ایمنی مشابهاند.
مدیرعامل این شرکت با اعلام اینکه “در زمان حاضر منتظر دریافت اخذ مجوز عرضه این واکسن به بازار از سوی سازمان غذا و دارو هستیم”، عنوان کرد: امیدواریم که هرچه زودتر این پروسه تکمیل شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان بهروی صادرات واکسن آنفلوآنزای تولید ایران به دیگر نقاط دنیا متمرکز شد، تصریح کرد: با توجه به ظرفیتی که در زمان حاضر در زمینه تولید این واکسن در کشور داریم، کنار تلاش برای تأمین نیاز داخلی در صورت دریافت درخواستهای خارجی برای صادرات آن هم برنامهریزی و اقدام میکنیم.
فرشچی در مورد محصولاتی که قرار است در سال 1400 توسط شرکت دانشبنیان آریوژن فارمد به بهرهبرداری برسد، خاطرنشان کرد: تا پایان سال جاری حداقل از دو محصول دیگر رونمایی میکنیم؛ مورد نخست یکی از آنتیبادیهای مونوکلونال است که در زمینه بیماری آرتریت روماتوئید (روماتیسم فصلی) مورد استفاده قرار میگیرد، محصول دیگر هم که فاز نهایی را طی کرده است و امید است امسال بتوانیم مطالعات بالینی را به انجام برسانیم، در درمان بیماریهای خونی بسیار مؤثر است.