حضور سیاستمداران پای صندوق رای/ از دختر و داماد روحانی و وزیر جوان تا نامزدهای انتخابات +تصاویر
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، یازدهمین دوره انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و همچنین ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا امروز ۲۸ خردادماه از ساعت ۷ صبح آغاز شد.
به گزارش تازهنیوز، بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا درصورت تشخیص وزیر کشور رای گیری تا ساعت ۲ بامداد ادامه خواهد یافت.
از مجموع ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط رای دهی در انتخابات در کل کشور، ۲۹ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۳۸ نفر مرد و ۲۹ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۲۶۹ نفر زن هستند. سن قانونی رای دهندگان ۱۸ سال متولدین ۲۸ خرداد ۱۳۸۲ و قبل از آن و تعداد رای اولیها یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر است که ۷۰۶ هزار و ۹۸۸ نفر مرد و ۶۸۵ هزار و ۱۶۰ نفر از این تعداد زن هستند.
حضور سیاسیون پای صندوقهای رای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰:
محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران با دست گچ گرفته در انتخابات شرکت کرد.
سعید جلیلی در مسجد فاطمیه در محله خزانه بخارایی حضور یافت و رای خود را به صندوقها انداخت.
اسحاق جهانگیری پس از انداختن رای خود در صندوق های اخذ رای در جمع خبرنگاران مستقر در وزارت کشور اظهار کرد: انتخابات با توجه به شرایط کرونایی که باید سلامت مردم در اولویت باشد، در حال برگزاری است. طبق گزارشهای وزارت کشور، انتخابات در امنیت و آرامش و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار میشود و مردم هم طبق روال در پای صندوقهای رای حضور دارند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت دو انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا افزود: در انتخابات ریاست جمهوری، رئیس جمهوری انتخاب می شود که طبق قانون اساسی دومین شخصیت کشور، مسئول قوه مجریه و رئیس دولت است. رئیس جمهور طبق قانون اساسی مسئولیتهای مختلفی هم برای توسعه کشور هم برای مسائل سیاست خارجی بر عهده دارد. امروز مردم دست به انتخاب کسی می زنند تا مهمترین امور زندگی خود و کشورشان را از حیث اجرایی در چارچوب قانون اساسی به او واگذار کنند تا رییس جمهور بتواند کشور را در چارچوب قانون اساسی و قوانین کشور اداره کند.
جهانگیری با اشاره به مسئولیت های سنگین شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: خصوصاً پس از تصویب مصوبه وظایف شورا در دوره های مختلف خصوصا در دولت یازدهم و دوازدهم ، بخشی از اختیارات به شوراها واگذار شد که مدیریت محلی به صورت متمرکز در اختیار شهرداران و شوراهای اسلامی شهر باشد و از این رو در کنار انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان برگزار می شود. بخشی از مسائل شهر و روستا بر عهده این شورا است. مردم با انتخاب شهرداران و دهیاران می توانند مسائل شهر و روستای خود را ساماندهی کنند بنابراین این دو انتخابات که هر ۴ سال یکبار همزمان برگزار میشود، جزو مهمترین انتخابات کشور است.
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: از طرفی حساسیتی راجع به انتخابات جمهوری اسلامی به ویژه در ارتباط با رئیس جمهور وجود دارد. ما در شرایطی هستیم که با دنیا در حال مذاکرات جدی لغو تحریمها و حل مسائل کشور در فضای بینالمللی هستیم. مسائل داخلی کشور با مسائل بینالمللی بسیار مرتبط است و یکی از رویکردهای اقتصاد مقاومتی ، رویکرد برون نگری است. اقتصاد کشور باید به صورت جدی با اقتصاد جهانی مرتبط باشد تا داد وستد کند، پول، بازار، فناوری و کالا بگیرد.
وی در پایان گفت: وقتی یک اقتصاد زنده رشد دارد که بتواند با دنیا کار کند به همین دلیل مسائل سیاست خارجه تاثیر تعیین کننده ای در مسائل اقتصادی کشور دارد و رئیس جمهور با انتخاب وزیر امور خارجه و انتخاب سیاست هایی که برای پیش بینی امور انجام می دهد، مسئول اصلی این بخش است. امیدوارم مردم هم مشارکت خوبی داشته باشند و هم کسی را از بین کاندیداها انتخاب کنند که بتواند زمینه پیشرفت کشور و حل مشکلات مردم در داخل و فضای بین الملل به وجود بیاورد.
محمد جواد ظریف با انتشار عکسی از خود که در حال رای دادن در آنتالیای ترکیه است در صفحه اینستاگرامش نوشت:
سلام
امروز روز تعیین سرنوشت است و ما مردم ایران یک بار دیگر با هوشمندی آینده خود و فرزاندانمان را می سازیم.
من هم در کنار هم میهنان بزرگوار در ترکیه در انتخابات شرکت کردم.
بسیار خرسندم که ۲۳۵ صندوق رای با کمک معتمدین مقیم در سراسر جهان برپا شده و ایرانیان گرانقدر خارج از کشور می توانند در تعیین سرنوشت خود و فرزاندانشان مشارکت کنند.
از معتمدین محلی و همکاران عزیزم که با تلاش شبانه روزی در چندین ماه گذشته توانستهاند این حرکت ملی را سامان دهند صمیمانه سپاسگزارم.
ظریف و هیات همراهش به منظور شرکت در مجمع دیپلماسی آنتالیا روز پنج شنبه وارد ترکیه شدند.
سیدعباس عراقچی معاون وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکره کننده ایران با حضور در حوزه انتخابات وین در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش رای خود را به صندوق انداخت.
مریم روحانی و کامبیز مهدی زاده دختر و داماد حجت السلام حسن روحانی رییس جمهوری برای شرکت در انتخابات در شعبه اخذ رای حسینیه ارشاد، حضور یافتند.
محسن مهرعلیزاده نامزد انصراف داده سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در حسینیه جماران رای خود را به صندوق انداخت.
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات به همراه خانواده خود پای صندوق رای در مدرسه تقوینیا ازگل تهران حاضر شد.
محسن رضایی نامزد انتخابات ریاستجمهوری با حضور در شعبه اخذ رأی مستقر در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام رأی خود را به صندوق انداخت. علیرضا زاکانی صبح امروز (جمعه) با حضور در حسینیه جماران رای خود را به صندوق انداخت.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی با حضور در حرم رضوی رای خود را به صندوق انداخت.
در همین ارتباط: پیشبینی سیدمحمد خاتمی از نتیجه انتخابات