ماجرای برکناری محسنیاژهای از دولت احمدینژاد چه بود؟
ظاهرا اختلاف اژهای و احمدینژاد بنابر گفتههای رییسجمهور وقت ریشهای طولانی داشته و به همین دلیل احمدینژاد منتظر فرصتی برای عزل او از دولت بوده است.

به گزارش تازهنیوز، انتصاب حجت الاسلام و المسلمین اژهای به عنوان رئیس دستگاه قضا، مرور اختلاف او با احمدی نژاد را بیشتر خواندنی میکند.
روزنامه اعتماد در مطلبی در اسفند سال ۹۶ نوشت: پس از برکناری اژهای و در حالی که تنها دو هفته به پایان عمر دولت نهم باقی مانده بود و از طرفی پس از آغاز دولت دهم فرصت قانونی در اختیار رییسجمهور برای معرفی کابینه قرار داشت، محمود احمدینژاد خود به عنوان سرپرست وزارت اطلاعات مشغول شد. انتصابی که در آن برهه واکنش و انتقادات زیادی را به دنبال داشت اما با تمام اتفاقات سرانجام احمدینژاد به خواستهاش رسید و به مدت ۴۰روز مسوول وزارتخانه مورد علاقه خود شد.
«بعد از نماز ظهر روزی که من را برکنار کردند مانند همیشه قرار بود تا قبل از پایان وقت اداری یک جلسهای بگذاریم که وقت هم فوت نشود؛ در حال رفتن به اتاق کارم بودم که یکی از معاونین من سراسیمه به استقبال من آمد و خبر عزل من را داد و گفت که به وی پیشنهاد سرپرستی وزارت اطلاعات داده شده است. »
این جملات بخشی از روایت غلام حسین محسنی اژهای، وزیر اطلاعات دولت نهم از برکناری خود است. وزیری که به دلیل برخی اختلافات با محمود احمدینژاد، در فاصله ۱۴ روز به پایان دولت نهم از سمت خود عزل شد. محمود احمدینژاد درباره دلایل برکناری اژهای در گفتوگویی اعلام کرد: «موضوع عزل جناب آقای اژهای یک فرآیند دو ساله داشته و ربطی به مساله جاری ندارد… به ایشان در این دو سال، با شواهد مشخص توصیه کردم دو نفر از معاونان خود را تغییر دهد اما به این کار مبادرت نورزیده است… ضمن اینکه در موضوع هاله اسفندیاری هم خوب عمل نکرد و من به او گفتم که چرا رفتاری میکنید که مورد تمسخر واقع شوید؟»
اختلاف اژهای و احمدینژاد بنابر گفتههای رییسجمهور وقت ریشهای طولانی داشته و به همین دلیل احمدینژاد منتظر فرصتی مناسب با او بوده است. در کنار این اختلاف نمیتوان بر علاقه شدید احمدینژاد به وزارت اطلاعات چشمپوشی کرد. دخالت احمدینژاد در انتخاب معاونین اژهای و ورود او به برخی پروندههای امنیتی به علاقه زیاد او به این وزارتخانه صحه میگذارد.
پس از برکناری اژهای و در حالی که تنها دو هفته به پایان عمر دولت نهم باقی مانده بود و از طرفی پس از آغاز دولت دهم فرصت قانونی در اختیار رییسجمهور برای معرفی کابینه قرار داشت، محمود احمدینژاد خود به عنوان سرپرست وزارت اطلاعات مشغول شد. انتصابی که در آن برهه واکنش و انتقادات زیادی را به دنبال داشت اما با تمام اتفاقات سرانجام احمدینژاد به خواستهاش رسید و به مدت ۴۰روز مسوول وزارتخانه مورد علاقه خود شد.
پس از پایان دوران ریاستجمهوری احمدینژاد و ورود دستگاه قضایی کشور به پرونده اتهامات اطرافیان او که همواره خط قرمز رییس دولتهای نهم و دهم بودهاند رفتار احمدینژاد تغییر و به یک منتقد تندرو تبدیل شد. اظهارات احمدینژاد بعضا آنقدر تند بود که افکار عمومی انتظار برخورد دستگاه قضایی با او را داشت اما محسنی اژهای سخنگوی دستگاه قضا و وزیر اطلاعات معزول دولت نهم در نشست خبری خود اعلام کرد: «حکمتی است که با احمدینژاد برخورد نمیکنیم.» ضمن اینکه شایعاتی منتشر شده بود که محمود احمدینژاد در مدت سرپرستی وزارت اطلاعات توانسته به بسیاری از پروندههای امنیتی و مهم کشور دست پیدا کرده و اسناد زیادی را از وزارت اطلاعات خارج کند. سید فاضل موسوی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ در هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی در این باره معتقد است: «از نظر من در آن دورهای که احمدینژاد وزیر اطلاعاتش را کنار گذاشت و خودش مسوولیت این وزارتخانه را به عهده گرفت، توانست به اطلاعات درجه یک وزارت اطلاعات دست پیدا کند. برهمین اساس از بسیاری افراد که دارای نقاط ضعفی بودند، سوژهای دارد. به همین دلیل است که کسی جرات نمیکند به احمدینژاد بگوید بالای چشمت ابرو است.»
بیشتر بخوانید: احمدینژاد: نمیخواهم ایران مانند کرهشمالی شود