ماجرای خودرو قسطی ایران خودرو و سایپا برای خانواده شهدا چیست؟
در قرارداد اخیر خودروسازان آنها متعهد شدهاند ۳۰ هزار دستگاه خودرو به صورت اقساط پنج ساله به جانبازان، خانوادههای معظم شهدا و مدافعین حرم تحویل بدهند.
به گزارش تازهنیوز و به نقل از تحریریه، ایران خودرو و سایپا که در سایه انحصار بدترین محصولات را در دهه های گذشته در مقایسه با سایر کشورها به مصرف کننده داخلی فروخته اند، در یک طرح سوال برانگیز! تصویب کرده اند که ۳۰ هزار دستگاه خودرو به صورت اقساط پنج ساله به جانبازان، خانوادههای معظم شهدا و مدافعین حرم تحویل دهند. تبعات این طرح از جهات مختلفی قابل بررسی است.
نخست اینکه تمرکز جامعه از وضعیت اسفناکی که انحصار در صنعت خودرو بر سر ملت آورده پرت کرده و خانواده شهدا را به عنوان مقصر و ویژه خوار صنعت خودرو معرفی می کند. با این بازی تبلیغاتی جدید کمبود ۴ میلیون خودرو در ۳ سال اخیر که باید به وسیله این دو خودروساز تولید می شد با ۳۰ هزار دستگاه فروش اقساطی لاپوشانی می شود.
دوم اینکه، عدم تقاضا برای محصولات بنجل خود را با فروش اقساطی پوشانده و تامین نقدینگی می کند.
کیست که نداند مدل های تولید شده به وسیله ایران خودرو و سایپا مانند پژو ۴۰۵، پراید، پژو پارس، ال ۹۰، سمند، پژو آردی، تیبا، دنا، رانا و … به معنای واقعی کلمه بنجل بوده و در هیچ جای دنیا تولید نمی شوند، اما در ایران به محصولاتی دست نیافتنی برای خانواده ها تبدیل شده اند.
شرایط فروش اقساطی ۳۰ هزار خودرو؛ در جریان امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ایران(ایدرو)، شرکتهای خودروسازی ایران خودرو و سایپا با بنیاد شهید و امور ایثارگران، بانک مرکزی و مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو اعلام شد.
آن طور که اقتصادنیوز نوشته است، به موجب این تفاهمنامه، هماهنگی و همکاری در واگذاری ۳۰ هزار دستگاه خودرو به صورت اقساط پنج ساله به جانبازان، خانوادههای معظم شهدا و مدافعین حرم توسط دو شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا با هدف تسهیل در تردد جانبازان و خانواده های معظم شهدا صورت خواهد گرفت.
در مزایده خودروهای معیوب ایران خودرو صدها پژو ۲۰۰۸ با قیمت پایه ۷۶۰ میلیون تومان به بالا؛ معادل ۳۰ هزار دلار؛ عرضه شده بود که باعث ایجاد بحث های زیادی شد. زیرا تولید پژو ۲۰۰۸ به اندازه ای نبوده است که فقط خودروهای معیوب ان در یک مورد مزایده به صدها مورد برسد.
ایران خودرو و سایپا به عنوان سلاطین انحصار به جای پاسخ به سوال های بیشمار ضروری به فرافکنی هایی مانند فروش اقساطی محصولات بنجل خود به خانواده شهدا مشغول هستند و نهادهای ذی نفع هم در مقابل این شعبده بازی ها که به اسم خودروسازان تمام می شود سکوت کرده اند.