به گزارش تازهنیوز، فارغ از حواشیای که پس از انتشار بیانیه «زنان دست اندرکار سینما در اعتراض به خشونت علیه زنان در این عرصه» پیش آمد، تجربه آزار و خشونت برای زنان در محیطهای اجتماعی نظیر محیط کار و حتی محیط تحصیلی، گویای این واقعیت است که آزارها محدود به یک صنف و یک رشته خاص نیست. در این میان اما انگشت اتهامی که هر بار با روایت آزار به سمت زنان قربانی خشونت دراز میشود، اثبات میکند که چرا زنان به جای بیان بهنگام ماجرا، صحنه را به نفع خشونتگر خالی کرده و با سکوت خود برای حفظ "آبرو" به نوعی به خشونتگر "باج" میدهند.
رفتارهای آزار دهنده در پوششی «محترمانه»
«م» از سالهای ابتدایی دانشجویی و زمانی که شاید ۱۸ یا ۱۹ سالش بوده میگوید که دوست داشته دستش در جیب خودش باشد و به دنبال کاری پاره وقت میگشته است: «تصور مردم این است تنها زنانی که قدری پوشش آزادتری دارند با آزار و اذیت از سوی مردان مواجه میشوند و این در حالی است که من محجبهام و بارها تجربه خشونت و آزارهای کلامی و رفتاری از سوی مردان را در محیطهای اجتماعی داشتهام.»
«خاطرم هست که وقتی برای استخدام به یک شرکت بیمه رفتم، صاحب شرکت به قدری مصاحبه کاری را به بهانههای مختلف کِش داد تا تمام ارباب رجوعها بروند و زمانی مرا برای مصاحبه به اتاقش صدا زد که جز من و او کسی در شرکت نمانده بود و گرچه خشونت را به طور فیزیکی اعمال نکرد اما از همان ابتدای صحبت، کلامش آزارم میداد.»
«داخل برگه مشخصات نوشته بودم "مجرد" هستم و حتی شناسنامهام را هم ارائه داده بودم اما باز از من پرسید "مطمئنی مجردی؟".
پاسخ دادم بله و او در ادامه با لحنی که هر لحظه احساس ناامنی را برایم بیشتر میکرد گفت "یعنی نامزد هم نداری؟ یا در رابطه عاطفی نیستی و با کسی آشنا هم نشدی؟". صحبتها به اینجا که رسید پرسیدم برای چه این سوالها را میپرسید؟، مگر در روند کار کردن من در این شرکت تاثیری دارد؟، صاحب شرکت که با شنیدن این سوال از صندلی پشت میز بلند شد و روی میز مقابل من نشست و اینگونه در صدد کمتر کردن فاصله اش با من بود گفت: "نه، اما کارمندان من برایم مثل اعضای خانوادهام میشوند و من باید از جزئیات زندگی شخصیشان با خبر باشم". این را گفت و شروع به پرسیدن سوالات شخصی مثل اینکه "برادر هم داری؟"، "شوخ طبعی و می توانی زود صمیمی شوی؟" کرد.»
- پولاد کیمیایی: بهبعضیها تجاوز نشده، خودشان خواستهاند و اتفاق افتاده!
- لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت به کجا رسید؟