- ثبت نام فروش فوقالعاده یک خودرو از امروز دوشنبه ۲۲ آبان +جدول قیمت
- قصه تلخ FATF؛ ملاحظات افراطی باعث شده صرفا تاوان بدهیم
یک کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است: در این شرایط زیر فشار تحریمها بحث FATF یک مساله و بحث انحرافی است.

به گزارش تازهنیوز، محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری در جریان سفر به شانگهای در همایش تجاری ایران و چین از آغاز فصل جدیدی از روابط تجاری تهران و پکن خبرداد.
معاون اول رئیسجمهوری در جریان سفر به شانگهای اعلام کرد: ما انتظار داریم که دولت چین شرکتهای نفتی بزرگ خود را برای حضور و سرمایهگذاری مشترک در پروژههای نفت و گاز ایران تشویق کند ضمن آنکه شرکتهای بزرگ ایرانی نیز برای صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی به چین آمادگی کامل دارند.
مخبر همچنین بر لزوم ایجاد خط سبز گمرکی برای توسعه تجارت با چین تاکید کرد.
بیشتر بخوانید:
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در ادامه میافزاید: «شرکتهای نفتی در جهان همچون یک زنجیره بین المللی چه در حوزه اکتشاف و چه در حوزه بهره برداری و چه در حوزه صنایع بالادستی کار میکنند. در واقع این شرکتها در یک زنجیره اینترنشنال فعالیت میکنند و تعریفشان یک شرکت لوکال محلی نیست.
در نهایت میتوان نفت ایران را با تعویض کشتیها و اسناد و روشهای مختلف دور زدن تحریم خریداری و وارد پالایشگاههای خود کرده و به محصول دیگر نیز تبدیل کنید. کما اینکه داعش نیز نفت میفروخت، یا عراق نیز در اوج تحریم هایش نفت میفروخت یا ایران نیز در همه این تحریمها نیز هیچگاه فروشش به صفر نرسیده و در بدترین حالتها نیز باز نفت فروخته است.»
حریری یادآور میشود: «شما در بحث دور زدن تحریمها برای فروش، بالاخره راههای مختلفی دارید، همچون تهاتر، سندسازی و جا به جایی کشتی ها، اما در مساله سرمایه گذاری که نمیتوان رفتار مخفیانه انجام داد یا شرکت نفتی بین المللی که نمیتواند صراحتا تحریمها را نادیده بگیرد و وارد این عرصه شود چرا که نتیجه این رفتار این میشود که شرکت مورد نظر در سرتاسر دنیا دچار تحریم خواهد شد. پس واضح است که شرکتهای بزرگ نفتی چینی هم در دنیا فعال هستند و علاقمند نیستند که مورد تحریم قرار بگیرند.»
وی ادامه میدهد: «بهرحال مذاکراتی با چین بعد از سفر رئیس دولت از بهمن ماه گذشته در جریان بوده و به دنبال آن در تیرماه نیز نشست کمیسیون اقتصادی دو کشور را داشته ایم که قدمهای بلندی برای اجرای شدن سند ۲۵ ساله برداشته شد، اما سفر اخیر مخبر بیشتر سفری بود که در آن مشکلات فنی و مسائلی که نیاز به تصمیم گیری دو طرف در بالاترین سطوح را داشت مطرح شد.»
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین همچنین در حوزه روابط دانش بنیان و خط سبز گمرکی نیز به اقتصاد ۲۴ می گوید: «در حوزه دانش بنیان نیز ایران و چین با هم مراوداتی دارند و حتی در سال ۱۳۹۸، ما چند دستگاه بافت نانوالیاف به چین فروخته بودیم. اکنون نیز در حوزه بایوتکنولوژی ارتباطاتی با چین داریم. در مورد خط سبز گمرکی نیز ما یکسری مقرراتی در چین به خصوص در حوزه صادرات مواد غذایی داشتیم که بسیار سخت گیرانه است اما در سالهای اخیر موفق شدیم با مذاکرات فشرده بخشی از مجوزها را برای صادرات مواد غذایی از گمرک چین بگیریم. برای مثال، چین، زعفران را در دسته مواد دارویی تقسیمبندی کرده بود و این بدان معناست که صادرات آن نیز از ایران به چین بسیار سخت بود که با رایزنی، مجوز صادرات آن را به دست آوردیم. در چند ماه اخیر ما بیش از ۱۵ برابر سال گذشته از مبادی رسمی زعفران به چین صادر کرده ایم. همچنین توانستیم مجوز صادرات محصولات شیلات و آبزیان را نیز به دست بیاوریم.»
مجیدرضا حریری اما درباره فروش و صادرات محصولات ایرانی نه به صورت خام فروشی بلکه تولید نهایی به چین نیز به اقتصاد ۲۴ میگوید: «باید تاکید داشت که بیشترین فروش پتروشیمی ایران نیز به چین است، اما عموما حتی محصولات پتروشیمی را نیز باید به نوعی خام فروشی دانست که در اختیار شرکتهای خصولتی است. اما پروژه اتاق بازرگانی ایران و چین بیشتر، فروش محصولات غیرنفتی و خود محصول به صورت کامل است که به چین صادر شوند. محصولاتی مثل پسته، گل رز خشک شده، فرش ماشینی و دست بافت، خرما و عسل و انجیر و ... را در ردیف سبد کالایی میدانیم که باید به عنوان محصول صادراتی به آن توجه شود و اکنون تلاش داریم محصولات چرم و داروهایی گیاهی را نیز به لیست صادراتی اضافه کنیم. تلاش ما برای صادرات محصول ایرانی و تلاش برای عرضه محصولات تمام شده در بنگاههای اقتصادی و کارگاههای کشور است. اکنون حداقل یک شرکت مهم لبنیاتی و سه شرکت شیرینی و شکلات ایرانی در حال صادرات محصولات خود به طور مستقیم به بازار چین و به صورت عرضه نهایی محصول هستند.»