واکنش فاضلی به ادعای یک نماینده درباره صادرات عربستان؛ همین قدر بی‌اطلاع و مخرب به حال مملکت هستند!

محمد فاضلی جامعه شناس در واکنش به ادعای نادرست یک نماینده مجلس در توییتر نوشت: این نماینده مجلس می‌گوید عربستان بزرگ‌ترین صادرکننده گندم جهان است، همین قدر بی‌اطلاع و مخرب به حال مملکت هستند.

محمد فاضلی جامعه شناس در واکنش به ادعای نادرست یک نماینده مجلس در توییتر نوشت: این نماینده مجلس می‌گوید عربستان بزرگ‌ترین صادرکننده گندم جهان است، همین قدر بی‌اطلاع و مخرب به حال مملکت هستند. حتی زحمت نکشیده فهرست‌های بزرگ‌ترین صادرکنندگان گندم را نگاه کند. با همین سطح از اطلاعات تصمیم می‌گیرند، قانون وضع می‌کنند و مملکت را درمی‌نوردند!

گفتنی است پیشتر پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادعا کرده بود  «عربستان با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین فناوری‌های کشاورزی در بیابان‌های خود، به بزرگ‌ترین صادرکننده گندم جهان تبدیل شده»، بر اساس داده‌های رسمی بین‌المللی، نادرست است.این در حالی است که طبق گزارش «سامانه جهانی اطلاعات و هشدار زودهنگام سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد» (FAO-GIEWS) در دسامبر ۲۰۲۴، تولید گندم عربستان در سال ۲۰۲۴ به حدود ۱.۵ میلیون تن رسیده است؛ این رقم اگرچه بیش از دو برابر میانگین پنج‌ساله و ۲۵ درصد بیش از تولید سال گذشته است، اما همچنان در مقایسه با نیاز داخلی کشور به واردات ۳.۵ میلیون تن گندم قرار دارد .

همچنین داده‌های رسمی USDA نیز این تصویر را تأیید می‌کنند: مصرف داخلی گندم عربستان در سال زراعی ۲۰۲۶/۲۰۲۵ حدود ۴.۶ میلیون تن برآورد شده که بخش عمده‌ای از آن از طریق واردات (حدود ۳.۲ میلیون تن) تأمین می‌شود .علاوه بر این، عربستان صادرات گندم خام ندارد و صادرات آن محدود به فرآورده‌های گندمی نظیر ماکارونی، نان، و پاستا با حجمی حدود ۲۵۰ هزار تن است که عمدتاً به کشورهای همسایه مانند یمن اختصاص دارد. این حجم اندک، آن را از فهرست صادرکنندگان اصلی گندم جهان خارج می‌کند.

در مقابل، کشورهای آمریکا، روسیه، کانادا، استرالیا و اتحادیه اروپا به عنوان بزرگ‌ترین صادرکنندگان گندم در جهان شناخته می‌شوند و سالانه چندین میلیون تن گندم به بازارهای بین‌المللی عرضه می‌کنند.با توجه به شواهد موجود، ادعای تبدیل عربستان سعودی به «بزرگ‌ترین صادرکننده گندم جهان» فاقد اعتبار علمی و مبتنی بر واقعیت‌های آماری است و بیشتر به نظر می‌رسد ناشی از برداشت نادرست یا اغراق در بیان دستاوردهای فناورانه باشد. عربستان، با وجود پیشرفت در فناوری‌های کشاورزی، هنوز یک واردکننده عمده گندم محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید